Förhandsröstning utomlands i riksdagsvalet 2019

Det förrättas riksdagsval i Finland söndagen den 14 april 2019. Du kan förhandsrösta utomlands den 3–6 april 2019.

Suomi-seura ry

I Tyskland är förhandsröstning  möjlig på Finlands ambassad i Berlin samt på Finlands honorärkonsulat i Hamburg och Frankfurt am Main. På alla dessa förhandsröstningsställen äger förhandsröstningen rum den 3 – 5 april 2019 kl. 13.00 – 19. 00 och 6 april kl. 10.00 - 18.00. Röstning är också möjlig på vilket som helst av de allmänna förhandsröstningsställena i Finland eller  utomlands. På justitieministeriets webbplats vaalit.fi (Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)finns  anvisningar om förhandsröstning. För att förhandsrösta bör du ovillkorligen ta med dig ett identitetsbevis. Det är också bra att ta med meddelandekortet (anmälan om rösträtt) som du fått per post. Meddelandekortet är dock inte obligatoriskt, du kan också rösta utan detta kort. Dessutom är det också möjligt att brevrösta.

Riksdagsvalet i Finland äger rum den 14 april 2019.

 

Utrikesministeriet ansvarar för att ordna förhandsröstningen utomlands. Utrikesministeriet ansvarar också för att ordna förhandsröstningen på finska fartyg som rör sig utanför Finlands gränser under perioden för förhandsröstning.

Det är justitieministeriet som har det övergripande ansvaret för att ordna val. På justitieministeriets webbplats vaalit.fi finns en lista över alla röstningsställen och deras öppettider.

I riksdagsvalet 2019 kan man för första gången brevrösta. Du hittar tider, anvisningar och material för brevröstning på webbplatsen https://vaalit.fi/sv/brevrostning(Länk till en annan webbplats.)

 

Vaalit.fi:

Förhandsröstningsställen utomlands(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Brevröstning(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster)

Lisätietoa