angle-left Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki kunniakonsuli Jürgen Klugelle

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki kunniakonsuli Jürgen Klugelle

Suomen Nordrhein-Westfalenin ja Rheinland-Pfalzin kunniakonsulille, professori Jürgen Klugelle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki. Kunniamerkki on tunnustus Klugen merkittävistä ansioista Suomen ja Saksan välisten taloussuhteiden edistäjänä sekä Suomen Saksan-kunniakonsulina. Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti kunniamerkin Klugelle Berliinissä 3. huhtikuuta 2019.

Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti kunniamerkin Klugelle Berliinissä 3. huhtikuuta 2019. Kuva: Suomen Saksan-suurlähetystö.

Saksalainen Jürgen Kluge (s. 1953, Hagen) on tärkeä saksalais-suomalaisen tutkimuksen, teollisuuden ja talouselämän asiantuntija sekä Darmstadtin teknisen yliopiston kunniaprofessori. Hän kuuluu Saksan arvostetuimpiin neuvonantajiin teollisuuden ja talouden alalla. Kluge on toiminut useiden yritysten hallintoneuvostojen jäsenenä sekä puheenjohtajana. Hän on ollut vuodesta 2012 itsenäinen yritysneuvoja sekä Bank of America Merill Lynchin vanhempi neuvonantaja. Lisäksi hän on Bank of American kansainvälisen neuvoa-antavan johtokunnan jäsen. Kluge on myös hallituksen jäsen Saksassa toimivassa, suomalaisessa Fastems Oy AB -yhtiössä. 

Kuva: Suomen Saksan-suurlähetystö

Jürgen Kluge on useiden vuosien ajan omistautunut tieteelle sekä teollisuuden ja korkeakoulujen välisen yhteistyön edistämiselle. Tätä yhteistyötä hän on tukenut esimerkiksi yhdessä saksankielistä kulttuuria edistävän Aue-säätiön kanssa. Klugen ansiot suomalais-saksalaisten suhteiden edistäjänä eivät rajoitu ainoastaan talouden ja tieteen saralle, vaan hän on tukenut myös suomalaista kulttuuria. Hän on auttanut muun muassa kontaktien luomisessa suomalaisen klassisen musiikin ja kirjallisuuden levittämiseksi, esimerkiksi tukemalla Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlallisuuksia vuonna 2017.

 

Jürgen Kluge nimitettiin Suomen Nordrhein-Westfalenin ja Rheinland-Pfalzin kunniakonsuliksi vuonna 2013. Kluge on toiminut ansiokkaasti suomalaisyritysten- ja teknologian edistämiseksi edustamissaan osavaltioissa.

 
Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin kunniakonsuli Jürgen Klugelle Berliinin virka-asunnossaan 3.4.2019.

 

Kunniamerkki on tunnustus Klugen merkittävistä ansioista Suomen ja Saksan välisten taloussuhteiden edistäjänä sekä Suomen Saksan-kunniakonsulina.
 
kunniakonsulit
kunniamerkit
talous
teollisuus
tutkimus