Finlands honorärkonsuler i Tyskland besöker Finland


Pressmeddelande 216/2003
16.9.2003



Finlands honorärkonsuler i Tyskland besöker Finland den 21-23 september. Under besöket får honorärkonsulerna översikter om det aktuella läget på olika områden: Finlands inrikes- och utrikespolitik, ekonomin, skogspolitiken, forskningspolitiken, turismen och exportfrämjandet. I besöksprogrammet ingår föreläsningar vid utrikesministeriet samt besök i Nokia-huset, Finpro och Industrins och Arbetsgivarnas Centralförbund. Honorärkonsulerna träffar även överborgmästaren i Helsingfors stad. Det kulturella utbudet består bland annat av ett besök i Ateneum och på Nationaloperan för att se andra föreställningen av Einojuhani Rautavaaras opera Rasputin.

Inklusive gemåler är antalet besökare 13. I besöket deltar även Finlands ambassadör i Tyskland Leif Fagernäs och Finlands generalkonsul i Hamburg Mikko Jokela med gemåler.

Honorärkonsulerna främjar finländarnas och Finlands intressen på sina egna områden. Det är fråga om ett förtroendeuppdrag utan lön. Största delen av Finlands honorärkonsuler i Tyskland är tyskar och är affärsmän till sin bakgrund.

Närmare uppgifter fås av pressrådet Cita Högnabba, Finlands ambassad i Tyskland, tfn +49 171 6292204.