Suomen Leijonan kunniamerkki Ulrich Petersenille


Saksalaiselle Ulrich Petersenille on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritarimerkki. Kunniamerkki on tunnustus Petersenin ansioista suomalais-saksalaisten taloussuhteiden ja yhteistyön edistäjänä. Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti kunniamerkin Petersenille Berliinissä 24. tammikuuta 2017.

Ulrich Petersen
Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritarimerkin Ulrich Petersenille 24.1.2017.

Ulrich Petersen (s. 1951) on yli kolmikymmenvuotisen uransa aikana työskennellyt julkishallinnon palveluksessa pääasiassa Ala-Saksissa. Petersen on hoitanut useaa virkaa Ala-Saksin talousministeriössä, jossa hän on toiminut talousministerin avustajana ja viimeksi pk-yritysten asioita hoitavan osasto johtajana. Lisäksi hän on toiminut yksikön ja osastopäällikön tehtävissä Ala-Saksin pääministerin kansliassa ja Mecklenburg-Etu-Pommerin oikeusministeriössä.

Petersen on useiden vuosien ajan edistänyt suomalais-saksalaisia taloussuhteita järjestämällä delegaatiomatkoja Suomeen. Matkoille on osallistunut korkean tason edustajia ministeriöistä, eri alojen kattojärjestöistä ja yrityksistä, ja teemoja ovat olleet esimerkiksi elintarvikkeet, terveystalous, meriteollisuus sekä puurakentaminen. Suomalaisille toimijoille hän on järjestänyt vierailumahdollisuuksia yrityksissä ja instituutioissa Ala-Saksin osavaltiossa.

Petersen on tukenut suomalaisia yrityksiä niiden pyrkimyksissä Saksan markkinoille järjestämällä tapaamisia potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Ala-Saksin talousministeriössä hänelle ohjautuivat monet Suomeen liittyvät asiat. Yhteistyö Suomen Saksan-suurlähetystön sekä Hampurissa sijainneen pääkonsulaatin kanssa on ollut erinomista. Petersen on laajasti tunnettu Suomen ystävänä niin Suomessa kuin Saksassa.

Petersen on aktiivisesti tukenut Suomen Hannoverin kunniakonsuleita Suomi-teemojen esille tuomisessa Ala-Saksin osavaltiossa ja ideoinut ja myötävaikuttanut suomalais-saksalaisten yhteistyöprojektien toteutumisessa.

Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritarimerkin Ulrich Petersenille virka-asunnossaan 24.1.2017.