angle-left Suomen Leijonan komentajamerkki Timo Miettiselle

Suomen Leijonan komentajamerkki Timo Miettiselle

EM Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Miettiselle on myönnetty Suomen Leijonan komentajamerkki. Kunniamerkki on tunnustus Miettisen merkittävästä työstä Saksan liike-elämässä sekä suomalaisen kulttuurin ja taiteen tukijana. Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti kunniamerkin Miettiselle Berliinissä 4. maaliskuuta 2019.

Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti kunniamerkin Miettiselle Berliinissä 4. maaliskuuta 2019.

Timo Miettinen (s. 1955) on tärkeä suomalais-saksalaisen liike-elämän, teollisuuden ja taidemaailman vaikuttaja. Timo Miettinen aloitti uransa Saksan ja Suomen talouselämässä heti valmistuttuaan diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta 1979. Hän työskenteli Busch-Jäger Elektro -yrityksessä Saksassa ja sen jälkeen johtotehtävissä lukuisissa osaomistamissaan perheyrityksissä, esimerkiksi laajakaistapalveluita tarjoavassa pörssiyritys Telestessä. Nyt näillä yrityksillä on yhteensä yli 3000 työntekijää, joista noin 500 työskentelee Saksassa.


Kuluvan vuosikymmenen ajan Timo Miettinen on omistautunut erityisesti suomalaisen taiteen ja kulttuurin edistämiselle Saksassa. Hänen perustamansa taidegalleria Salon Dahlmann Berliinissä on muodostunut kansainväliseksi kohtaamispaikaksi yhteiskunnallisille vaikuttajille sekä taiteen ystäville. Taidenäyttelyiden lisäksi Salon Dahlmannissa järjestetään myös keskustelutilaisuuksia ja musiikkiesityksiä. Taidevalinnoillaan Miettinen on nostanut esille ajankohtaisia ja vaikeita teemoja, kuten Viipurin kirjaston saneerauksen ja Tom of Finland -hahmon luojan Touko Laaksosen elämäntarinan.


Salon Dahlmannin kasvavaan nykytaiteen kokoelmaan kuuluu nykyään n. 2000 kansainvälisen tason teosta. Mukana on runsaasti suomalaistaidetta, kuten Kirsi Mikkolan, Janne Räisäsen, Eemil Karilan, Ville Kylätaskun ja Elina Brotheruksen töitä. Miettinen hankkii myös vielä tuntemattomien ja aloittelevien taitelijoiden töitä, täten antaen heille mahdollisuuden saada näkyvyyttä ja kehittyä. Taiteen edistämisen lisäksi Miettinen tekee merkittävää työtä yhteiskunnallisena verkottajana ja istuu mm. Saksalais- Suomalaisen kauppakamarin, Aue-säätiön sekä Helsingin saksalaisen kirjaston valtuuskunnissa.


Suomen Saksan-suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde luovutti Suomen Leijonan komentajamerkin Timo Miettiselle virka-asunnossaan 4.3.2019.

 

Taitelija Ola Kolehmainen: " Toiset keräilevät taidetta, toiset keräilevät ainoastaan rahaa taiteen avulla. Timo kerää ehdottomasti taidetta."

 

 

 

Lisätietoja:

komentajamerkit
kunniamerkit
kuvataide
liike-elämä
taide