Suomen Leijonan komentajamerkki kenraaliluutnantti Heinrich Braussille

Suomen Leijonan komentajamerkki kenraaliluutnantti Heinrich Braussille

Kenraaliluutnantti (evp.) Heinrich Braussille on myönnetty Suomen Leijonan komentajamerkki. Kunniamerkki on tunnustus Heinrich Braussin merkittävistä ansioista Suomen ja Naton kumppanuusyhteistyön kehittäjänä. Suomen Saksan-suurlähettiläs Anne Sipiläinen luovutti kunniamerkin kenraaliluutnantti Braussille Berliinin virka-asunnossaan 13. marraskuuta 2019.

Suomen Saksan-suurlähettilas Anne Sipiläinen, kenraaliluutnantti Heinrich Brauss ja Suomen puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston päällikkö,  ylijohtaja Janne Kuusela yhdessä kunniamerkin kanssa.
Suomen Saksan-suurlähettiläs Anne Sipiläinen luovutti kunniamerkin kenraaliluutnantti Braussille Berliinin virka-asunnossaan 13. marraskuuta 2019. Mukana kuvassa Suomen puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston päällikkö, ylijohtaja Janne Kuusela.

Saksalainen Heinrich Brauss (s. 1953, Heidelberg) kuuluu arvostetuimpiin Suomen ja Naton välisen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen yhteistyön edistäjiin. Brauss on toiminut merkittävissä tehtävissä sekä Euroopan unionissa että Natossa. Hän toimi vuodesta 2004 alkaen EU:n sotilasesikunnassa mm. siviili- ja sotilasyhteistyön ja operaatiokeskuksen johtajana, kunnes siirtyi vuonna 2007 Naton tehtäviin. Natossa Brauss toimi 2013-2018 puolustussuunnittelusta ja kumppanimaiden suunnittelu- ja arviointiprosesseista vastaavana apulaispääsihteerinä. Brauss jäi eläkkeelle tästä tehtävästä vuonna 2018, minkä jälkeen hän on toiminut Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik -ajatushautomon johtavana asiantuntijana.

 

Brauss on ollut avainasemassa kehittämässä Suomen Nato-kumppanuutta. Hän on ollut mm. mukana syventämässä Suomen ja Naton välisen kumppanuusyhteistyön ydintoimintaa, eli PARP-yhteistyötä (Planning and Review Process) vuosina 2007-2017. Lisäksi Braussilla on ollut huomattava rooli Naton muutoksen arkkitehtina, mikä on johtanut Suomen kumppanuusyhteistyön kehittymiseen myös käytännön tasolla. Brauss on ollut tiiviissä yhteistyössä Suomen ja Ruotsin kanssa ja on korostanut kumppanimaiden strategista merkitystä Itämeren alueella. Braussin virkakaudella vakiinnutettiin puolustuspoliittisten päälliköiden sekä puolustuspolitiikan komitean säännölliset kokoukset kumppaneiden kanssa sekä avattiin lukuisia uusia yhteistyömuotoja.

 

Suomen Saksan-suurlähettiläs Anne Sipiläinen luovutti Suomen Leijonan komentajamerkin Heinrich Braussille virka-asunnossaan 13.11.2019.

 

Suomen Saksan-suurlähetystön puolustusasiamies Marko Kivelä ja kenraaliluutnantti Heinrich Brauss.

NATO
ansiomerkit
kunniamerkit
mitalit
puolustuspolitiikka
turvallisuuspolitiikka
ulko- ja turvallisuuspolitiikka
ulkopolitiikka