Saksa painoi hätäjarrua - uudet rajoitukset voimassa 23.4. alkaen

Saksa painoi hätäjarrua - uudet rajoitukset voimassa 23.4. alkaen

Saksassa on jälleen uusia koronarajoituksia, jotka astuivat voimaan 23.4. Ilmaantuvuusluvun noustessa yli 100 /100 000 asukasta / 7 vrk ovat voimassa mm. ulkonaliikkumiskielto klo 22-05 sekä muita rajoituksia. ​

Saksassa yritetään hillitä koronan kolmatta aaltoa uusilla rajoituksilla. Esimerkiksi öisin klo 22-05 on koko maassa ulkonaliikkumiskielto.

 

ℹ️Ulkonaliikkumiskielto klo 22.00 - 05.00 välisenä aikana. Pakollinen ja työhön liittyvä liikkuminen kuitenkin sallittu. Klo 24 saakka saa yksin kävellä, ulkoiluttaa koiraa tai urheilla ulkona. HUOM! Ulkonaliikkumiskielto voi vaikuttaa transit-liikenteeseen, mutta suorat transitmatkat moottoriteillä ovat Pohjoismaiden lähetystöjen tietojen mukaan mahdollisia. Kannattaa aina kuitenkin ottaa yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

ℹ️ Kotitalous saa tavata vain yhtä ihmistä toisesta kotitaloudesta kerrallaan. Alle 14-vuotiaita lapsia ei lasketa sääntöihin.

ℹ️ Koulut suljetaan jos ilmaantuvuus on kolmen päivän ajan yli 165 /100 000 / 7vrk.

ℹ️ Päivittäistavarkaupat ovat yhä normaalisti auki kuten myös mm. huoltoasemat, apteekit, kirjakaupat ja optikot. Jos ilmaantuvuus on alle 150 voivat myös muut liikkeet pitää ovensa auki ajanvarauksella ja negatiivisella koronatestillä. Kaikissa tapauksissa pitää olla FFP2-maski ja noudatettava etäisyyssääntöjä. Avoinna saavat olla myös pankit, postit, auto- ja pyöräkorjaamot.

ℹ️ Lähikontaktia vaativat palvelut avoinna vain poikkeuksissa. Esimerkiksi lääketieteellisistä tai terapeuttisista syistä. Poikkeuksena kampaamot ja jalkahoidot, joihin asiakkaan täytyy olla päiväkohtainen negatiivinen testitulos - sekä tietysti FFP2-maski.

ℹ️ Rajoituksia vapaa-aikaan ja urheiluun: Ravintolat ja hotellit sekä kulttuuripaikat pidetään kiinni jos ilmaantuvuus on yli 100/ 100 000/ 7 vrk. Poikkeuksena eläintarhojen ja kasvitieteellisten puutarhojen ulkotilat, joihin pääse negatiivisella testituloksella. Ammattiurheilu yhä sallittua ilman yleisöä. Kaikkeen urheiluun sopii sääntö: urheile, mutta yksin tai yhden muun tai oman perheen kanssa. Poikkeus: Alle 14-vuotiaat voivat urheilla ulkona viiden hengen ryhmässä, kunhan vältetään lähikontaktia.

ℹ️ Teatterit, oopperat, konserttitalot, musiikkiklubit, museot ja muistomerkit pidettävä kiinni. Myös elokuvateatterit oltava kiinni, paitsi ulkoilmaelokuvateatterit, joissa istutaan autoissa.

 

Lisätietoa saksaksi täältä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).