Saksaan saapuvat 14 päivän karanteeniin

Saksaan saapuvan on jäätävä heti kotiin 14 päivän karanteeniin. Saapumisesta on myös ilmoitettava paikallisille terveysviranomaisille. Nämä velvoitteet eivät koske transitmatkustajia.

Henkilöt, jotka ylittävät maa-, meri- tai ilmateitse rajan Saksaan, ovat velvoitettuja siirtymään suoraan omaan kotiinsa tai muuhun vastaavaan majoitukseen ja jäämään 14 päivän karanteeniin.

Saksaan saapuvat ovat myös velvoitettuja ilmoittamaan välittömästi saapumisestaan paikallisille terveysviranomaisilleRobert Koch -instituutin hakukoneen (Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)avulla voi tarkistaa asuinpaikan perustella, minkä terveysviraston vastuualueelle kuuluu.

Karanteenivelvoitteet koskevat kaikkien maiden kansalaisia, myös saksalaisia. Ne eivät koske transitmatkustajia eivätkä niitä työ- ja liikematkalaisia, jotka matkustavat maahan välttämättömistä ammatillista syistä. 


Lisätietoja
Saksan hallituksen tiedote: Strengere Regeln für die Einreise nach Deutschland(Linkki toiselle web-sivustolle.) 
Saksan terveysministeriön tiedote: Regelungen für nach Deutschland Einreisende im Zusammenhang mit dem neuartigen Coronavirus(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Saksan liittovaltion poliisi: Corona-Virus - Antworten auf häufig gestellte Fragen (Linkki toiselle web-sivustolle.)