Näyttely: ECHOES – 100 Years in Finnish Design and Architecture

ECHOES-näyttely on esteettinen ja elämyksellinen kertomus suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin juurista ja inspiraationlähteistä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Näyttely avataan 9.11.2017 Berliinin pohjoismaisten suurlähetystöjen Felleshusissa. Näyttelyn avaa Eurooppa-, urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho.

ECHOES esittelee niin rakastettuja klassikoita kuin uudempaa muotoilua ja arkkitehtuuria Suomen itsenäisyyden alusta tähän päivään. Vaihtelevat vuodenajat, etäinen sijainti ja karut luonnonolosuhteet ovat muokanneet suomalaisia muotoilijoita suunnittelemaan pelkistetyllä muotokielellä ja materiaaleilla käytännönläheisiä ratkaisuja arkeen.Tämä erityispiirre ja muotoilijoiden lähestymistapojen moninaisuus ovat ECHOES-näyttelyn keskiössä.

Kuva: Aino Huhtaniemi

Näyttelyn tavoitteena on lisätä Suomen ja suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin tunnettuutta laajalle kansainväliselle yleisölle. ECHOES valottaa suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria kahdeksan teeman välityksellä: Silence, Light & Dark, Equality, Growth, Manmade, Landscape, Tradition ja Community. Muotoilijoiden ja arkkitehtien joukossa ovat mm. Alvar Aalto, Annika Rimala, Tapio Wirkkala, Juslin Maunula, Minna Parikka, Nathalie LahdenmäkiReeta Ek ja Ville Hara.

ECHOES-näyttely on yksi suurimmista Suomen juhlavuoden ulkomaille suuntautuvista hankkeista. Näyttely avattiin Varsovassa tammikuussa 2017 Puolan juutalaisen historian museossa POLINissa, minkä jälkeen se on ollut esillä Bratislavassa, Budapestissä, Prahassa ja nyt Berliinissä. Näyttelyn on kuratoinut Laura Isoniemi yhdessä asiantuntijatiimin kanssa.

Oheisohjelma

ECHOES TALK: Building a Century – 100 Years in Finnish Design and Architecture

Osallistujat:

Rainer Mahlamäki, arkkitehti ja arkkitehtuurin professori, Oulun yliopisto

Klaus Aalto, Designer, Aalto + Aalto

Suvi Saloniemi, intendentti, Designmuseo, Helsinki

Wolfgang Jean Stock, arkkitehtuurihistorioitsija, kirjailija, kriitikko, kuraattori, toimittaja (mm. Architektur aktuell, Bauwelt, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Moderaattori:Florian Siebeck, toimittaja (mm. Frankfurter Allgemeine Zeitung, Architectural Digest, Monocle)
 

Keskustelu käydään englannin ja saksan kielellä.


ECHOES – 100 Years in Finnish Design and Architecture yhteistyössä:
Isku(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), YIT(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Liisa Kylmälä, Iittala(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan), Genelec(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)ARTEK(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

 

ECHOES – 100 Years in Finnish Design and Architecture

Avajaiset: 9.11.2017 | 19–21 Uhr
Ilmoittautuminen 8.11.: http://bit.ly/2zkn6sa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

ECHOES Talk: 10.11.2017 | 13–16 Uhr
Ilmoittautuminen 8.11.: http://bit.ly/2xCT4xx(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Näyttely: 10.11.2017–28.1.2018
Ma–pe 10–19, La–Su 11–16 | Ilmainen sisäänpääsy

Nordische Botschaften · Rauchstr. 1 · 10787 Berlin-Tiergarten
Bussiyhteydet: 100, 200, 106, 187
www.nordischebotschaften.org/ausstellungen/echoes(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
www.echoes100.com(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
 



kulttuuri