Merja Sundström blir presstjänsteman i Berlin

Pressmeddelande 154/2013
18.7.2013

Utrikesministeriet har utnämnt Merja Sundström till presstjänsteman vid ambassaden i Berlin från och med den 19 augusti. Utnämningen är treårig. Utrikesministeriet har utnämnt Merja Sundström till presstjänsteman vid ambassaden i Berlin från och med den 19 augusti. Utnämningen är treårig.

Merja Sundström kommer till utrikesministeriet från MTV3, där hon har tjänstgjort sedan 1988 som utrikesredaktör vid nyhets- och aktualitetsredaktionen. Sedan år 2010 har hon fungerat som chef för MTV3:s kulturredaktion. Sundström har också erfarenhet av utrikesredaktörsarbetet på tidningsredaktioner och av kommunikationsuppdrag inom den privata sektorn.

Till sin utbildning är Merja Sundström magister i samhällsvetenskaper och vicenotarie. År 1981 genomförde hon utrikesministeriets kurs i internationella ärenden (KAVAKU).

Presstjänstemännen svarar för ambassadernas offentliga diplomati. Tillsammans med de övriga Team Finlandaktörerna försöker de göra Finland mera synligt och intressant som samarbetsland. I Berlin hör det också till presstjänstemannens uppgifter att utnyttja Frankfurts bokmässa så att det gynnar Finlandsbilden. År 2014 kommer Finland att vara mässans temaland.

För mer information: Jouni Mölsä, chef för informations- och kulturavdelningen, tel. 050 430 6517, [email protected], och Merja Sundström, tel. 040 510 7076, [email protected]