Maija Yrjä Suomen Berliinin-suurlähetystön viestintäkoordinaattoriksi

Maija Yrjä Suomen Berliinin-suurlähetystön viestintäkoordinaattoriksi

Suomen Saksan-suurlähetystö Berliinissä on valinnut viestintäkoordinaattoriksi valtiotieteiden maisteri Maija Yrjän. Yrjä aloitti tehtävässä 19.4.2021. Hän on hoitanut tehtävää aikaisemminkin ja siirtyi nyt takaisin Berliiniin Suomen Lontoon-suurlähetystöstä.

Maija Yrjä palaa Suomen-Berliinin suurlähetystön pressi- ja kulttuuritiimiin.

- Odotan innolla, että pääsen taas kehittämään Suomen ja Saksan kahdenvälisiä suhteita viestintäkoordinaattorin tehtävässä. Uuteen työrooliin on helppo hypätä, sillä olen aikaisemmin työskennellyt samassa tehtävässä sijaisena. Lisäksi Suomella on Saksassa erinomainen maine, mikä tarjoaa kiitollisen lähtökohdan maakuvatyölle, kertoo Yrjä.

Tervetullut paluu pressi-ja kulttuuritiimiin

Maija Yrjän paluu Suomen suurlähetystön pressi-ja kulttuuritiimiin otetaan ilolla vastaan.

- Maija on osaava viestinnän ammattilainen ja maakuvan tekijä. Olen erittäin iloinen, että hän palasi pieneen, mutta pippuriseen viestintätiimiimme, sanoo lehdistö-ja kulttuurineuvos Tanja Huutonen.

Yrjä tuli Lontoosta takaisin Berliiniin monta tärkeää kokemusta rikkaampana.

- Lontoossa työskentely on ennen kaikkea avannut silmiäni EU-yhteistyön merkitykselle. Olin onnekas, sillä pääsin tarkkailemaan Britannian politiikkaa historiallisessa murroskohdassa, kun maa jätti EU-sisämarkkinat 1.1.2021. Toisaalta Lontoossa työskentelyä väritti vahvasti koronapandemia ja siitä johtuvat tiukat rajoitustoimet. Nyt odotankin innolla sitä aikaa, kun pääsemme taas toteuttamaan fyysisiä tapahtumia ja toivottamaan kaikki Suomen ystävät tervetulleiksi pohjoismaisten suurlähetystöjen yhteistalo Felleshusiin.

Viestintäkoordinaattorin tehtävä on vakituinen ja Maija Yrjän työsuhde alkoi 19.4.2021.