Lockdown Saksassa jatkuu 18.4. saakka (Berliini 28.4.2021 saakka)

Lockdown Saksassa jatkuu 18.4. saakka (Berliini 28.4.2021 saakka)

Saksassa edetään kohti pääsiäistä periaatteella ”Me pysymme kotona”. Tähän astiset rajoitukset jatkuvat 18. huhtikuuta saakka ja kaikkia kontakteja tulee välttää. Liittokansleri Angela Merkel korosti, että tartunnat ovat kasvaneet. – Olemme koronan kolmannessa vaiheessa ja tilanne on vakava.

Lockdown Saksassa jatkuu 18.4. saakka (Berliini 28.4.2021 saakka) ja hätäjarru otetaan käyttöön.

Tässä päätöksiä lyhyesti:

ℹ️ Lockdown jatkuu 18.4.2021 saakka. * Berliinissä 28.4.2021 saakka.

ℹ️ Pääsiäisrauhan takaamiseksi kiirastorstai ja lankalauantai ovat poikkeuksellisesti pyhäpäiviä. Viiden pääsiäispäivän periaate on: ”Me pysymme kotona”. Pääsiäinen 1.-5.4. määritellään pyhäksi siten, että vain ruokakaupat saavat olla auki pääsiäislauantaina, uskonnolliset tilaisuudet tulisi pitää virtuaalisena, julkiset kokoontumiset ovat kiellettyjä ja kontaktit sallittu vain yhteen muuhun kotitalouteen (max. 5 henk.+ alle 14-vuotiaat lapset).

 ℹ️ HUOM! * Liittokansleri Angela Merkel perui pääsiäiseksi kaavaillun tiukemman koronasulun. Ylimääräiset pyhäpäivät perutaan.

Merkel sanoi, että päätös pääsiäisen koronasulusta oli virhe. Suunnitelma tehtiin hänen mukaan liian hätäisesti, eikä sitä olisi voitu ottaa käyttöön näin lyhyellä varoitusajalla.(Päivitys 24.3.2021)

ℹ️ Hätäjarru otetaan käyttöön jos tartunnat nousevat kolmena päivänä peräkkäin yli 100/ 100 000 / 7 vrk. Tämä tarkoittaa, että ennen 7.3. voimassa olleet rajoitukset tulevat jälleen voimaan. Esimerkiksi ostoksilla käynti ajanvarauksella sekä museot, eläintarhat ja urheilupaikat suljettaisiin.

ℹ️Piirikunnissa, joissa ilmaantuvuus on yli sata, on otettava käyttöön lisätoimia, kuten lääketieteellisten maskien käyttö yksityisautoissa; samana päivänä otettujen pikatestien edellyttäminen tilanteissa, joissa etäisyyssääntöjen noudattaminen ja maskin käyttö eivät onnistu; ulkonaliikkumisrajoitukset; ja tiukennetut kontaktirajoitukset.

ℹ️ Ostoksilla ja julkisessa liikenteessä jatkuu maskipakko (KN95 tai FFP2).

ℹ️ Matkustamista tulee edelleen välttää.

ℹ️ Testausta lisätään. Tavoitteena, että testejä tarjotaan kouluissa opettajille ja oppilaille pian kahdesti viikossa; myös päiväkotien työntekijöille. Yritysten on tarjottava välttämättömästä syystä läsnätyössä oleville työntekijöille vähintään yksi testi viikossa; toimeenpanoa tarkastellaan huhtikuun alussa

ℹ️ Etätyötä on tarjottava aina kun se on mahdollista.

 ℹ️Lentoyhtiöiden odotetaan testaavan henkilöstö ja matkustajat ennen Saksaan suuntautuvaa lentoa. Tavoitteena lisäksi lakimuutos, jonka mukaan ennakkotesti olisi jatkossa maahantulon edellytys kaikilla Saksaan saapuvilla lennoilla.

ℹ️ Liittokansleri ja osavaltioiden johto tapaavat uudestaan 14.huhtikuuta ja silloin koronatilannetta arvioidaan jälleen.

 

Lisätietoa löydät saksaksi täältä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).