Kohtaamisia virtuaalisesti

Kohtaamisia virtuaalisesti

Suomen Saksan kunniakonsulit kokoontuivat vuosittaiseen tapaamiseensa tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisesti. Koronavuoden aikana virtuaalialustat ja virtuaalinen yhteydenpito oli onneksi käynyt jo tutuksi. Tekniikka toimi ja yhdeksän kunniakonsulin tapaamista oli saapunut kuulemaan myös ulkoministeriön, suurlähetystön ja keskeisten yhteistyökumppaniorganisaatioiden edustajat.

Tämän vuoden tapaamisen teemana oli itseoikeutetusti taloudellinen elpyminen koronakriisistä. Suomen elpymistoimista kertoi työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Petri Peltonen. Suomen tarjoamasta etenkin koronakriisin selättämiseksi alusti Business Finlandin johtaja Nina Kopola ja maakuvan tärkeydestä viennin edistämiselle ulkoministeriön viestintäjohtaja Elina Ravantti. Konkreettiset esimerkit kentältä kuultiin Nokian ja Nesteen edustajilta: miten yritykset ovat omalta osaltaan olleet vauhdittamassa vihreää ja digitaalista siirtymää.

Perinteinen kasvokkainen verkottuminen jäi tänä vuonna väliin, mutta kunniakonsuleille tarjottiin pala suomalaisia makuja ”Suomi-herkkukorin” –muodossa kotiovelle toimitettuna.

Toivottavasti seuraava tapaaminen onnistuu jo kasvokkain Berliinissä.

Suomella on 10 kunniakonsulia Saksan eri osavaltioissa. He ovat korkeassa asemassa olevia asiantuntijoita liike-elämän eri aloilta.  Kunniakonsulit ovat osa Suomen ulkomaanedustusta ja toimivat tehtävässään vapaaehtoisesti ilman korvausta. Heitä yhdistää halu edistää Suomen etua ulkomailla sekä hyvä ymmärrys oman maansa yhteiskunnasta ja taloudesta.

Teksti: Laura Rajaniemi
Kuva: Tanja Huutonen