angle-left Johanna Holmström: "Die Frauen von Själö"

Johanna Holmström: "Die Frauen von Själö"

Kirjailija Johanna Holmström kertoo romaanissaan "Die Frauen von Själö" (ruotsinkielinen alkuteos: "Själarnas ö") vangitsevan tarinan kahdesta naisesta, jotka joutuivat maksamaan kalliin hinnan rakkauden, kaipuun sekä vapauden tähden Seilin mielisairaalasaarella.

Kuva: Riikka Hurri

Syysyöllä 1891 Kristina Andersson hukuttaa kaksi nukkuvaa lastaan mereen. Hänet lähetetään Seilin mielisairaalasaarelle - vain harva saarelle lähetetyistä potilaista pääsee enää vapaaksi. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin myös 17-vuotias Elli lähetetään Seilin saarelle. Hän oli karannut kotoa, rakastunut ja joutunut pakenemaan poliisia. Nyt hänkin on vankina Seilin saarella, jossa aika tuntuu pysähtyneen paikoilleen.

Romaanin käänsi saksaksi Wibke Kuhn. 

Johanna Holmström syntyi 1981 Sipoossa. Hän on suomenruotsalainen kirjailija sekä toimittaja ja elää kahden tyttärensä kanssa Helsingissä. Lisäksi hän opiskelee arabialaista kirjallisuustiedettä. Hölmström on voittanut mm. Svenska Dagbladetin kirjallisuuspalkinnon. Hänen romaaninsa "Asfaltsänglar" ilmestyi vuonna 2014 saksaksi nimellä  "Asphaltengel". 

 

 

19.3.2019 klo 19.00, Pohjoismaisten suurlähetystöjen yhteistalo Felleshus
Lukutilaisuus: Johanna Holmström:  Die Frauen von Själö – Själarnas ö. Moderointi: Regine Elsässer
Yhteistyössä:  Finnland-Institut in Deutschland, Ullstein Buchverlage, FILI Finnish Literature Exchange, Das finnische Buch. 

Vapaa sisäänpääsy. Ilmoittautuminen:  https://www.lyyti.fi/reg/JohannaHolmstrom
kaunokirjallisuus
kirjallisuus
kirjallisuus
kulttuuri
käännöskirjallisuus