Energiaseminaari esitteli suomalaisia energiaratkaisuja ja tuoreita innovaatioita

Torstaina 18.5. pohjoismaisten suurlähetystöjen yhteistalon Felleshusin valtasi värikäs keskustelu Suomen ja Saksan energiapolitiikasta. Suomen suurlähetystön, Suomen ulkomaankauppaorganisaation Finpron (Linkki toiselle web-sivustolle.)ja suomalaisyritys Wärtsilän(Linkki toiselle web-sivustolle.) yhdessä järjestämä seminaari "Finnish Energy Solutions: A Contribution to the Energiewende" esitteli suomalaisen ja saksalaisen energiapolitiikan käytännön esimerkkejä ja haasteita sekä poliittisesta että kaupallisesta näkökulmasta.

Seminaarin aikana tulivat esille Suomen ja Saksan energiaratkaisujen eroavaisuudet, mutta toisaalta myös maiden yhtäläisyydet pyrkimyksissä saavuttaa kunnianhimoiset energia- ja ilmastotavoitteet. Saksa on päättänyt luopua kokonaan ydinenergiasta ja siirtyä yhä enemmän uusiutuviin energialähteisiin. Suomen tavoitteena on energia- ja ilmastostrategiansa(Linkki toiselle web-sivustolle.) mukaisesti, että uusiutuvan energian osuus loppukulutuksesta yltää noin 50 prosenttiin ja tuontiöljyn kotimainen käyttö puolittuu vuoteen 2030 mennessä. Suomi luopuu myös pienin poikkeuksin kivihiilen energiakäytöstä.

Seminaari polkaistiin käyntiin Suomen Saksan-suurlähettilään Ritva Koukku-Ronden tervehdyssanoilla, joiden myötä osanottajien toivottiin Suomi 100 -juhlavuoden teeman mukaisesti pohtivan yhdessä uudenlaisia energiaratkaisuja. Ulkoministeriön johtava asiantuntija, suurlähettiläs Pekka Orpana ja Saksan energia- ja talousministeriön yksikön päällikkö Volker Oschmann avasivat puheissaan Suomen ja Saksan energiapolitiikkaa ja sen ajankohtaisia haasteita. Tämän jälkeen Wärtsilä, joka on kansainvälisesti johtava edistyksellisen teknologian toimittaja, sekä viisi muuta suomalaista innovatiivisten ratkaisujen tarjoajaa vastasivat näihin haasteisiin esittelemällä käytännön ratkaisuja ja vaihtoehtoja. Seminaarin lopuksi osanottajat kutsuttiin keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä yhdessä uusiutuvien energialähteiden soveltamisesta sekä Saksan energiatavoitteista paneelikeskustelun muodossa.

Suomen ja Saksan välinen kauppa on laajuudeltaan merkittävää. Tuoreet muutokset energiapolitiikassa ja parantuneet talousennusteet ovat avanneet myös tärkeitä ovia uusille yritys- ja bisnesmahdollisuuksille.  Seminaarin aikana tuli esille, kuinka paljon suomalaisilla firmoilla on tarjottavana tietotaitoa Saksan markkinoille. Esimerkiksi Wärtsilän ja lukuisien muiden suomalaisyritysten tehokkaat ja matalapäästöiset energiaratkaisut voivat tarjota vaihtoehtoisen ratkaisun Saksan energiapolitiikan haasteisiin.

Tapahtuman aikana vaihdettiin rohkeasti ajatuksia, solmittiin uusia kontakteja ja kartoitettiin uusia bisnesmahdollisuuksia – sekä inspiroiduttiin kehittämään yhä ympäristöystävällisempiä energiaratkaisuja Suomen ja Saksan tarpeisiin.

http://www.finpro.fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

http://www.wartsila.com/deu(Linkki toiselle web-sivustolle.)

http://tem.fi/strategia2016(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Finnish Energy Solutions

Yhteistyössä:                                                                 

Wärtsilä  

energia