Elinkeinoministeri Lintilä Hampuriin saksalais-suomalaisen kauppakamarin bisnesfoorumiin

Elinkeinoministeri Lintilä vierailee marraskuussa Saksassa, joka on yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Ministeri pitää vierailulla puheen saksalais-suomalaisen kauppakamarin tilaisuudessa ja tapaa saksalais- ja suomalaisyritysten edustajia.

työ- ja elinkeinoministeriö, 2.11.2022 

TIEDOTE


Kuva: VNK, CC-BY-4.0

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vierailee Hampurissa 2.−3.11.2022. Ministeri pitää keynote-puheenvuoron saksalais-suomalaisen kauppakamarin bisnesfoorumissa. Tilaisuuden teemana on kaksoissiirtymä, eli digitaalinen ja vihreä siirtymä. 

Saksa on yksi Suomen tärkeimmistä kauppakumppaneista. Vuonna 2021 Suomen tavaravienti Saksaan kasvoi 15,5 prosenttia 9,1 miljardiin euroon. Saksan osuus tavaroiden kokonaisviennistä oli 13,3 prosenttia. Tuonnin osalta viime vuonna kasvua oli 16,7 prosenttia 12,2 miljardiin euroon.

”On tärkeää luoda mahdollisuuksia Suomen ja Saksan taloudellisten suhteiden kehittämiselle entisestään. Potentiaalisia yhteistyömahdollisuuksia yrityksille on muun muassa energia- ja digisektoreilla. Esimerkiksi vetyalalla on iso rooli teollisuuden uudistumisessa”, elinkeinoministeri Mika Lintilä sanoo.

Bisnesfoorumin yhteydessä ministeri tapaa useita suomalaisyrityksien edustajia. Yritystapaamisissa aiheina on muun muassa yritysten vienti ja kansainvälistymismahdollisuudet, osaaminen, digitalisaatio sekä teollisuuden siirtymä kestävään kiertotalouteen.

Yksi vierailun teemoista on Euroopan ajankohtainen energiatilanne. Ministeri tapaa vierailullaan Hampurin energia- ja ympäristösenaattori Jens Kerstanin. Lisäksi ministeri tapaa Hampurin kaasuyhtiö Gasnetz Hamburg GmbH:n toimitusjohtaja Michael Dammannin. Tapaamisten aiheita ovat ajankohtainen energiatilanne ja tulevaisuuden suunnitelmat energiasektorilla. 
 

Lisätiedot:

elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat), Nina Alatalo, p. 0295 047 171