Aue-Symposium ”Tasa-arvo” 14. kesäkuuta 2022 Berliinissä

Tule kuuntelemaan asiantuntijakeskustelua tasa-arvon tilanteesta Suomessa ja saksankielisessä Euroopassa! Mitä Saksa, Itävalta ja Sveitsi voivat Suomelta oppia? Entä mitkä ovat tasa-arvon mallimaana tunnetun Suomen sokeat pisteet? Mitä esteitä tasa-arvoisemman yhteiskunnan tiellä tämä maidenvälinen vertailu paljastaa? Entä mitä riskejä ja mahdollisuuksia koronapandemia toi mukanaan: toiko se yhdenvertaisuuteen liittyviä epäkohtia näkyviksi vai oliko se askel taaksepäin?


 

Tilaisuus on englanninkielinen ja kaikille avoin sekä maksuton. Osallistua voi paikan päällä tai livestriimin(Linkki toiselle verkkosivustolle) välityksellä. Ilmoittaudu (myös striimiin) täällä: https://www.lyyti.fi/reg/AueSymposium_Berlin(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Aika: 14.6.2022 klo 18:30 – 21:00

Paikka: Felleshus (Rauchstr. 1, 10787 Berliini)

Ohjelma:

18:30 Tilaisuus alkaa

Avaussanat: Aue-Säätiön puheenjohtaja, FT Annamari Arrakoski-Engardt

Tervehdys: Anne Sipiläinen, Suomen suurlähettiläs Berliinissä

Keynote: Prof. Tiina Kinnunen

Paneelikeskustelu: mukana ovat prof. Tiina Kinnunen, FM Malin Gustavsson, FM Fikri Anıl Altıntaş und VTT Solveig Bergman, ja keskustelua moderoi FM Jana Mikats.

20:15 Vastaanotto (striimi päättyy)

21:00 Tilaisuus päättyy

Puhujien esittelyt:Professori Tiina Kinnunen (synt. 1964) on historioitsija ja International Federation for Research in Women’s History -organisaation varapuheenjohtaja. Vuodesta 2014 Kinnunen on työskennellyt Oulun yliopistossa Suomen ja Pohjois-Euroopan historian professorina. Hänen tutkimuksensa keskittyy erityisesti sodan sosiaali- ja kulttuurihistoriaan.

FM Malin Gustavsson (synt. 1978) on Ekvalitan perustaja ja toimistusjohtaja. Ekvalita konsultoi yrityksiä tasa-arvoon sekä moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Gustavsson keskittyy sukupuolten tasa-arvoisuuteen liittyvän tutkimustiedon soveltamiseen käytännön työelämässä.

FM Fikri Anıl Altıntaş (synt. 1992) toimii UN Women Saksan HeForShe-lähettiläänä muun muassa nostaen esiin naisiin kohdistuvaa seksisimiä ja väkivaltaa. Altıntaş tarkastelee miesten etuoikeuksia ja eri sukupuolten asemaa patriarkaalisessa yhteiskunnassa. Hän työskentelee myös Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa -säätiön projektipäällikkönä ja julkaisee ensimmäisen romaaninsa keväällä 2023.

VTT Solveig Bergman (synt. 1955) työskentelee tutkimusjohtajana Norwegian Centre for Violence and Traumatic Stress Studies -tutkimuskeskuksessa. Hänen tutkimusaiheitaan ovat olleet muun muassa uusi naisliike Suomessa ja Saksassa sekä tasa-arvo politiikassa ja perheessä. Bergmanin tämänhetkiset tutkimusaiheet liittyvät turvakotien toimintaan, esim. Covid-19-pandemian aikana, sekä saamelaisnaisiin kohdistuvaan väkivaltaan. Bergman on opiskellut Turun Åbo Akademissa sekä Frankfurtin Goethe-yliopistossa.

FM Jana Mikats (synt. 1987) on tohtoriopiskelja ja yliopistoassistentti Grazin yliopiston sosiologian yksikössä. Hänen tutkimukselliset painopisteensä ovat sukupuolentutkimus ja epätasa-arvo.

Aue-säätiö järjestää tapahtuman yhteistyössä Suomen Berliinin-suulähetystön sekä Finnland bei Scoventan kanssa.

Tapahtumaa tukee Itävallan suurlähetystö sekä Suomen Saksan-instituutti.