Suurlähetystön esittelyssä uusi kansainvälisen toiminnan erityisasiantuntija Mika Lautanala

Suurlähetystön esittelyssä uusi kansainvälisen toiminnan erityisasiantuntija Mika Lautanala

Mikan kolmen vuoden virka Prahassa alkoi elokuun alussa 2021. Hänen päätehtävänsä on edistää kaupallista toimintaa Suomen ja Tshekin sekä Slovakian välillä. Ennen ulkoministeriöön siirtymistä hän työskenteli innovaatiorahoituksen ja innovaatiopolitiikan parissa Tekesillä ja Business Finlandilla 25 vuoden ajan.

Suurlähetystön esittelyssä Mika Lautanala, uusi kansainvälisen toiminnan erityisasiantuntija, joka aloitti työskentelyn lähetystössämme kesällä 2021.

Mikan kolmen vuoden virka Prahassa alkoi elokuun alussa 2021. Hänen päätehtävänsä on edistää kaupallista toimintaa Suomen ja Tshekin sekä Slovakian välillä. Mika Lautanala on täällä auttaakseen suomalaisia yrityksiä. Hänen pääfokuksensa on liiketoiminta-aloilla, missä suomalaiset yritykset ovat vahvoja ja missä paikallisella markkinalla on selkeitä tarpeita. Hän etsii erityisesti yrityksiä, joilla on vahvaa halua tulla näille markkinoille ja joilla on tavoitteet korkealla. Tehtävä toteutetaan yhdessä muiden Team Finland -kumppaneiden kanssa painottaen vahvasti tiimityötä ja keskittymällä auttamaan suomalaisia yrityksiä menestymään. Iso osa työtä on rakentaa vahva verkosto keskeisten toimijoiden kanssa Tshekissä ja Slovakiassa sekä kaupallisella että viranomaispuolella.

 

Mika on ammatiltaan rakennusinsinööri, mutta on viettänyt koko uransa innovaatioiden, innovaatiopolitiikan ja kansainvälisen toiminnan parissa. Ennen ulkoministeriöön siirtymistä hän työskenteli innovaatiorahoituksen ja innovaatiopolitiikan parissa Tekesillä ja Business Finlandilla 25 vuoden ajan. Tähän kuului myös kahden vuoden tehtävänkierto työ- ja elinkeinoministeriöön, jossa työtehtävät keskittyivät äkillisen rakennemuutoksen hoitamiseen.

 

Työn ohessa Mika on erittäin aktiivinen vapaa-ajallaan. Hän nauttii jääkiekon ja golfin pelaamisesta ja jos hän ei itse pelaa, hän on innokas ottamaan kuvia ystävistään pelaamassa.