Koripallon EM-kisat Prahassa 1.–8.9.

Praha on yksi isäntäkaupungeista miesten koripallon Euroopan-mestaruuskilpailuissa (EuroBasket 2022), jotka pelataan Prahassa 1.–8.9. välisenä aikana. Tähän uutiseen on koottu hyödyllistä tietoa Prahaan matkustamiseen ja koronatilanteeseen liittyen.

Matkustussuositukset ja -turvallisuus

Ennen matkaa muista matkustuksen neljä M-kirjainta: matkustustiedotteet, matkustusilmoitus, matkavakuutus ja matkustusasiakirjat.

Ulkoministeriön verkkosivuilta https://um.fi/matkustustiedote/-/c/CZ(Linkki toiselle verkkosivustolle)  löydät Tshekin matkustustiedotteen. 

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Kriisitilanteissa noudata paikallisten viranomaisten ohjeita.

Edustuston verkkosivut ja sosiaalinen media löytyvät täältä:

https://finlandabroad.fi/web/cze/etusivu 

Facebook(Linkki toiselle verkkosivustolle) 

Twitter(Linkki toiselle verkkosivustolle) 

Ulkoministeriön verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) löydät ulkoministeriön ohjeet ja palvelut liittyen matkustusturvallisuuteen, konsulipalveluihin ja maahantuloon.  

Selvitä etukäteen matkavakuutuksesi kattavuus. Eurooppalainen sairaanhoitokortti on tärkeä pitää matkalla mukana. Ulkoministeriön verkkosivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle) löydät yleisohjeita matkavakuutuksista.

Ulkoministeriö suosittelee tekemään matkustusilmoituksen ennen matkaa. Kun ilmoitat henkilö- ja yhteystietosi ja muut matkaa koskevat tiedot, ulkoministeriö voi matkan aikana tavoittaa sinut mahdollisessa poikkeustilanteessa. Pääset tekemään matkustusilmoituksen www.matkustusilmoitus.fi(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Vastuullinen matkustaminen korona-aikana edellyttää matkailijaa käyttämään harkintaa. Vältä tilanteita, joissa tartuntariskin voit olettaa olevan koholla tai suojatoimien riittämättömät.

 

Koronatilanne Tshekissä

Koronatilanne on Tshekissä hyvin hallinnassa, eikä maassa ole koronarajoituksia. Lisäinfoa(Linkki toiselle verkkosivustolle) maan koronatilanteesta.

 

Miten toimia hätätilanteessa

Edustustojen avusta hätätilanteessa (esimerkiksi passin kadotessa) voit lukea ulkoministeriön verkkosivuilta https://finlandabroad.fi/web/cze/hadassa-matkalla. Tallenna puhelimeesi etukäteen tärkeät numerot.

Ota matkustusasiakirjoistasi kopio ja säilytä niitä eri paikassa kuin alkuperäisiä. Kopiot nopeuttavat asiakirjojen hankkimista kadonneiden tilalle.

Jos passisi katoaa, tee välittömästi rikos- tai katoamisilmoitus lähimmälle poliisiasemalle. Saat mukaasi tutkintapöytäkirjan - tarvitset sitä hakiessasi uutta passia ja mahdollista vakuutuskorvausta. Suosittelemme yleensäkin passikopion mukana pitämistä kaupungilla.

Jos passia ei löydy, ota yhteys Suomen edustustoon.

 

Yleinen hätänumero Tshekissä on 112

Suomen ulkoministeriön 24/7-päivystysnumerosta +358 9 160 55 555 saa konsuliapua ympäri vuorokauden

Suurlähetystön konsuliosasto palvelee ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse +420 251 177 251

Tshekin poliisin verkkosivut(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Linkkejä terveydenhuoltoon liittyen:

Akuutteihin terveydellisiin hätätilanteihin liittyen on aina parasta soittaa 112.

Tietoa terveydenhuollon palveluista Prahassa turisteille: https://www.prague.eu/en/object/places/3532/emergency-medical-service-for-adults(Linkki toiselle verkkosivustolle)

 

Lisätietoa miesten koripallomaajoukkueesta ja kisoista:

https://www.basket.fi/susijengi/(Linkki toiselle verkkosivustolle)

http://www.susijengifanit.com/(Linkki toiselle verkkosivustolle)

https://www.fiba.basketball/eurobasket/2022(Linkki toiselle verkkosivustolle)