Utrikesminister Soini besöker Åland

Utrikesminister Timo Soini besöker Mariehamn den 5 november och möter landskapets ledning, skolelever och studerande.

Utrikesminister Timo Soini besöker Mariehamn måndagen den 5 november för att samtala om internationella ärenden som rör Åland och om samarbetet mellan Åland och utrikesministeriet.

Det konkreta samarbetet utförs i utrikesministeriets och Ålands landskapsregerings kontaktgrupp, som i år fyller 20 år. Kontaktgruppen har till uppgift att främja exporten av den åländska modellen, men gruppen fungerar samtidigt som en kanal för öppet informationsutbyte mellan landskapsregeringen och utrikesministeriet. Minister Soini tycker att det är viktigt att kontakten och dialogen upprätthålls.

Lantrådet Katrin Sjögren är värd för besöket. Under sitt besök träffar minister Soini också medlemmar i landskapsregeringen, lagtingets talman Gun-Mari Lindholm, medlemmar i Ålands och utrikesministeriets kontaktgrupp och landshövding Peter Lindbäck.

Utrikesminister Soini fortsätter också sin skolturné och diskuterar ungdomars roll i fredsmedling med elever i Ålands lyceum och Ålands yrkesgymnasium.

Ytterligare information: Riikka Taivassalo, utrikesministerns specialmedarbetare, tfn 046 923 4581, och Maria Guseff, lagstiftningsråd, tfn 029 5351158

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].