This is FINLAND Magazine 2018–2019 riktar blicken mot de kommande 100 åren

Pressmeddelande 3/2018
12.1.2018

Den engelskspråkiga tidskriften This is FINLAND Magazine 2018–2019 riktar blicken mot livet efter Finlands 100-årsjubileum och långt in i framtiden. Tidskriften distribueras genom Finlands ambassader och Team Finland-nätverket, särskilt på potentiella exportmarknader och under olika exportevenemang. I år handlar tidskriften om framtiden. Den presenterar finländsk AI-expertis bland annat inom hälsovården och utbildningen, Finlands programmeringsambassadör Linda Liukas tankar om teknik som verktyg för att uttrycka sig själv och försöket med basinkomst och dess inverkan på deltagarnas liv.

Tidskriftens andra tema är den finländska vardagen, väldens bästa vardag. I en kolumn diskuterar författaren till boken The Nordic Theory of EverythingAnu Partanen en smidig vardag, och olika finländare berättar om glädjeämnen i sin vardag. I tidskriften finns också ett reportage om hur personer som flyttat till Finland från andra länder upplever det finländska arbetslivet.

Hur lyckas Finland erbjuda högklassig utbildning, ett tryggt samhälle och möjligheter att kombinera arbete och fritid? Bakom allt detta ligger vårt utbildningssystem som lär finländarna lösa problem, både lokalt och globalt, hävdar Utbildningsstyrelsens generaldirektör Olli-Pekka Heinonen i sin ledare.

Tidskriften riktar sig till en internationell läsekrets och har som mål att erbjuda inspirerande perspektiv på finländsk kompetens, innovation, utbildning och livsstil. Den är en del av arbetet för Finlandsbilden och tidskriften distribueras globalt genom redaktionsrådets kanaler. I mars kommer den också ut på tyska, franska, spanska, kinesiska och ryska.

”Vi behöver mångsidiga verktyg för det praktiska arbetet med Finlandsbilden. I möten mellan människor räcker det inte alltid att ge en webbadress och säga att kolla in den här. Det behövs något konkret att erbjuda, på flera olika språk”, säger Petra Theman som är chef för utrikesministeriets enhet för offentlig diplomati. ”Jag är särskilt tacksam och stolt över att den här publikationen ges ut i samarbete med finländska expertorganisationer inom innovation och utbildning.”

This is FINLAND Magazine ges ut av utrikesministeriet, Business Finland, Sitra och Utbildningsstyrelsen. Det är Otavamedia OMA som producerar tidskriften.

Läs This is FINLAND Magazine 2018–2019:

Ytterligare information:
Petra Theman, chef för enheten för offentlig diplomati, utrikesministeriet, tfn +358 295 351 558
Hetta Huittinen, kommunikationschef, Business Finland, tfn +358 400 339 597
James O’Sullivan, redaktionschef, Good News from Finland, Business Finland, tfn +358 40 544 5922
Eeva Landowski, kommunikationschef, Business Finland, tfn +358 295 055 712
Sari Tuori, kommunikationschef, Sitra, tfn +358 294 618 241
Joanna Kumpula, International Marketing Manager, Study in Finland, Utbildningsstyrelsen, tfn +358 295 338 587