Tanja Huutonen pressattaché i Berlin

Utrikesministeriet har utnämnt Tanja Huutonen till pressattaché vid Finlands ambassad i Berlin för en period på tre år med början den 1 september 2018.

Tanja Huutonen har arbetat som redaktör, producent och programledare vid nyhets- och aktualitetsredaktionen på MTV3 sedan 1999. Under de senaste 1,5 åren har Huutonen varit ansvarig producent för morgonprogrammet Huomenta Suomi.

Tidigare har Huutonen arbetat vid olika medier i bl.a. Wien, Berlin och Uleåborg. Huutonen är filosofie magister med germansk filologi som huvudämne.

”Det är med en känsla av iver och tillförsikt som jag åker till Berlin. Vi finländare har gott rykte om oss i Tyskland. Samarbetet mellan våra länder fungerar redan nu, men jag tror att det finns ännu mer att göra. I synnerhet inom digitalisering kan vi föregå med gott exempel”, säger Huutonen.

Pressattachéerna svarar för ambassadernas offentliga diplomati. Tillsammans med de andra aktörerna inom nätverket Team Finland strävar de efter att göra Finland mer synligt och öka intresset för Finland som samarbetspartner.

Ytterligare information: Jouni Mölsä, kommunikationsdirektör, tfn 050 430 6517, och Tanja Huutonen, tfn 040 834 7635, [email protected]

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].