Nina Suomalainen chef för nätverket Justice Rapid Response

Nina Suomalainen börjar arbeta som verksamhetsledare för nätverket Justice Rapid Response den 7 maj 2018.

Nina Suomalainen. Bild: Justice Rapid Response

Nina Suomalainen har gedigen erfarenhet av internationella uppdrag och krishantering. Suomalainen är för närvarande chef för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa OSSE:s fältinsats i Skopje.

Justice Rapide Response (JRR) ligger i Genève och är ett internationellt nätverk som grundades 2009. Det erbjuder experthjälp åt internationella organisationer och stater i att utreda de allvarligaste internationella brotten och säkerställa bevisning.

JRR:s mål är att förbättra det internationella samfundets förutsättningar att ställa dem som gör sig skyldiga till dessa brott och kränkningar av de mänskliga rättigheterna inför rätta.

Finland har deltagit aktivt i JRR sedan nätverket grundades och har varit ordförande i JRR:s styrelse sedan september 2014. Stödet till JRR är ett led i Finlands långvariga verksamhet mot straffrihet.

Läs mer om JRR: http://www.justicerapidresponse.org/(Länk till en annan webbplats.)

Ytterligare information: Nina Suomalainen, verksamhetsledare, Justice Rapid Response, [email protected] , tfn +41 76 490 6631, och Marja Lehto, ledande sakkunnig, utrikesministeriets rättstjänst, tfn +358 295 350 086

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].