Minister Stubb till Shanghai för att främja finsk export

Pressmeddelande 262/2011
11.10.2011

Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb reser till Shanghai i Kina den 18–20 oktober för att främja finsk export och internationalisering.

Syftet med resan är att hjälpa finska företag att etablera sig i området kring Shanghai, och att göra det finska kunnandet mera känt i Kina.

Under besöket träffar minister Stubb ledningen för staden Shanghai, deltar i en tillställning med anledning av att företaget Rovios (t.ex. Angry Birds) verksamhet kör igång i Asien och besöker tillsammans med en företagsdelegation från det så kallade havsklustret frihandelszonen i södra Waigaoqiao. Ministern skall också föreläsa vid Tongjiuniversitetet och diskuterar Finlands och Kinas samarbete inom design och innovationer med universitetets ledning.

Med ministern reser en företagsdelegation med representanter för det så kallade havsklustret, en finsk sammanslutning för alla branscher och intressegrupper med anknytning till sjöfart.

För ytterligare uppgifter: Europa- och utrikeshandelsministerns pressattaché Antti Timonen, tfn 040 590 7231, chefen för enheten för Asien och Oceanien Johan Schalin, tfn 09 1605 6308 (fö[email protected])