Jyri Lintunen pressattaché i Peking

Pressmeddelande 101/2016
26.5.2016

Utrikesministeriet har utnämnt Jyri Lintunen till pressattaché vid Finlands ambassad i Peking. Tjänsten är treårig och inleds i augusti.

Lintunen övergår till Peking från Finnfacts där han med hjälp av kommunikation och arbete med Finlandsbilden främjat finländska företags och organisationers internationalisering. Han har en omfattande erfarenhet av Kina, internationell kommunikation, mediekontakter och Team Finland-verksamhet.

Lintunen har tidigare arbetat bland annat som forskare vid Aalto-universitetets handelshögskola och som viseringstjänsteman vid Finlands ambassad i Peking.

Pressattachén främjar Finlands intressen bland centrala målgrupper i Kina med hjälp av kommunikation, kultur och arbete för Finlandsbilden. Syftet är att öka intresset för Finland som samarbetspartner inom olika branscher och att främja finsk–kinesiska relationer och nätverk. Pressattachén arbetar i nära samarbete med andra Team Finland-aktörer i Peking.

Ytterligare information: Keijo Norvanto, biträdande avdelningschef, tfn 0295 351 351, och Jyri Lintunen, tfn 040 5646 708

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]