Näringsminister Lintilä avlägger ett Team Finland-besök till Chile 27.-30.11.2022

Näringsminister Mika Lintilä avlägger ett Team Finland-besök till Chile 27. –30.11.2022 för att främja företagens export och internationalisering i företagen. Med på resan följer en företagsdelegation på 23 personer, särskilt inom energi-, försvars- och säkerhetsteknologi samt rymdteknologi.

I bilden näringsminister Mika Lintilä står vid inomhustrappa
Näringsminister Mika Lintilä

”Finländska företag har mycket att erbjuda de här länderna när de genomför sin gröna omställning eller utvecklar sina försvars- och säkerhetslösningar. Deras projekt inom förnybar energi och lagring av energi medför stora möjligheter till samarbete. Det finns en efterfrågan på kommunikationslösningar och utbildningssamarbete inom säkerhetsbranschen. Den finländska försvarsindustrins produkter och lösningar hör till de främsta i branschen och det finns en växande efterfrågan på dem särskilt i det föränderliga internationella säkerhetsläget”, säger minister Lintilä.

I näringsministerns program ingår bland annat bilaterala möten med Chiles ekonomi- och energiministrar. Lintilä bekantar sig även med ExpoNaval 2022 -mässan i Valparaíso och besöker de största företagen inom energisektorn tillsammans med den finländska delegationen.

Mer information finns i arbets- och näringsministeriets pressmeddelande(Länk till en annan webbplats.).