Ennakkoäänestys Chilessä vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa

Ennakkoäänestys Chilessä vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa

Chilessä voi äänestää vuoden 2019 Europarlamenttivaalien ennakkoäänestyspäivinä 15.-16. toukokuuta. Europarlamenttivaalit toimitetaan Suomessa sunnuntaina toukokuun 26. päivänä. Ulkoministeriö vastaa ennakkoäänestyksen järjestämisestä ulkomailla. Jokaisella Suomen kansalaisella ja Suomessa vakituisesti asuvalla EU:n muun jäsenvaltion kansalaisella, joka on täyttänyt 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä, on oikeus äänestää Suomessa toimitettavissa europarlamenttivaaleissa.

 

Äänestyspaikka:

Suomen suurlähetystö, Alcántara 200, Of. 201, Las Condes, Santiago

puh. +56 2 2263 4917

sähköposti: [email protected]

 

Ennakkoäänestysajat:

keskiviikko 15.5. klo 9:00-20:00

torstai 16.5. klo 9:00-20:00

 

Äänestystavat:

Äänestäminen ennakkoon edustustossa. Ulkomaan yleisinä ennakkoäänestyspaikkoina ovat valtioneuvoston asetuksella määrätyt Suomen edustustot ja niiden toimipaikat. Niissä voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu, esimerkiksi ulkosuomalainen, mutta myös lomamatkalla, töissä tai opiskelemassa oleva. Ota ehdottomasti mukaasi henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. Ilmoitus äänioikeudesta on hyvä ottaa mukaan, mutta ilmankin voi äänestää.

 

Kirjeäänestys. Uutena äänestysmenettelynä myös Europarlamenttivaaleissa toimiva ulkomailta tapahtuva kirjeäänestys, joka on tarkoitettu vaalien ajan ulkomailla asuville tai oleskeleville äänioikeutetuille. Äänioikeutetun, joka haluaa äänestää kirjeitse, on tilattava kirjeäänestysasiakirjat etukäteen ulkomaille, ne saatuaan on äänestettävä ja postitettava äänensä lähetekuoressa ulkomailta Suomeen oman kuntansa keskusvaalilautakunnalle.

 

Lisätietoa:

Tietoa Europarlamenttivaaleista

Tietoa ennakkoäänestyksestä Chilessä

Tietoa kirjeäänestyksestä