Elinkeinoministeri Mika Lintilä Team Finland -vierailulla Chilessä 27.-30.11.2022

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tekee Team Finland -vierailun Chileen 27. –30.11.2022 suomalaisten yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi. Mukaan lähtee 23 hengen yritysvaltuuskunta erityisesti energia-, puolustus- ja turvallisuus- sekä avaruusteknologian aloilta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä seisoo sisäportaiden vieressä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä

”Suomalaisilla yrityksillä on paljon tarjottavaa näille maille, kun ne toteuttavat vihreää siirtymäänsä tai kehittävät puolustus- ja turvallisuusratkaisujaan. Niiden uusiutuvan energian ja energian varastoinnin hankkeissa on suuria yhteistyömahdollisuuksia. Turvallisuusalalla viestintäratkaisuille ja koulutusyhteistyölle on tilausta. Suomalaisen puolustusteollisuuden tuotteet ja ratkaisut ovat alansa kärkeä, ja niille on kasvavaa kysyntää erityisesti muuttuneessa kansainvälisessä turvallisuustilanteessa”, toteaa ministeri Lintilä.  

Elinkeinoministerin ohjelmaan kuuluu muun muassa kahdenkeskisiä tapaamisia Chilen talous- ja energiaministereiden kanssa. Hän tutustuu myös ExpoNaval 2022 -messuihin Valparaísossa ja vierailee maan suurimmissa energia-alan yrityksissä yhdessä Suomen delegaation kanssa.

Lisätietoja löytyy työ- ja elinkeinoministeriön lehdistötiedotteesta(Linkki toiselle web-sivustolle.)