Suurlähettiläs Valtteri Hirvonen palkitsi Carmen Steimann Sagerin ja Bruno Bisigin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Suomen Ritarikuntien suurmestarina Carmen Steimann Sagerille Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin ja Bruno Bisigille Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin Suomen hyväksi tehdyistä ansioista.

Carmen Steimann Sager, suurlähettiläs Valtteri Hirvonen ja Bruno Bisig
Carmen Steimann Sager, suurlähettiläs Valtteri Hirvonen ja Bruno Bisig

Suomen Sveitsin-suurlähettiläs Valtteri Hirvonen luovutti 23. helmikuuta 2023 Suomen presidentti Sauli Niinistön myöntämän Suomen Leijonan ritarikunnan I luokan ritarimerkin Kontiki Reisenin(Linkki toiselle web-sivustolle.) Bruno Bisigille Suomen matkailun hyväksi tehdyistä ansioista. Bisig on vastannut Skandinavian matkailusta vuodesta 2003 lähtien ja tehnyt paljon työtä Lapin matkailun kestävän kehityksen eteen. Hänen johdollaan Suomen Lapin matkailutarjonta(Linkki toiselle web-sivustolle.) on laajentunut huomattavasti ja jopa Corona-kriisin vaikeina aikoina Kontiki on säilyttänyt suorat lennot Suomeen ja jopa laajentanut niitä viime kesänä syksyyn. Suomen Leijonan kunniamerkin on suunnitellut kultaseppä Oskar Pihl ja sitä on myönnetty vuodesta 1942 lähtien.

Suurlähettiläs Hirvonen luovutti toisen kunniamerkin, Suomen presidentti Sauli Niinistön myöntämän Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansioristin Carmen Steimann Sagerille. Vapaaherra Gustav Mannerheimin vuonna 1919 perustaman ritarikunnan kunniamerkit on suunnitellut taiteilija Akseli Gallen-Kallela(Linkki toiselle web-sivustolle.). Carmen Steimann Sager on ollut erittäin aktiivinen suomalaisen kulttuurin edistämisessä Sveitsissä ja toimi Sveitsin Suomen ystävien yhdistyksen (SVFF) kulttuuritoimikunnan(Linkki toiselle web-sivustolle.) puheenjohtajana viiden vuoden ajan. Hän on ollut myös Berliinin Suomen instituutin(Linkki toiselle web-sivustolle.) neuvottelukunnan jäsen ja on aktiivisesti edistänyt kulttuurityötä ja kulttuurivaihtoa Suomen ja Sveitsin välillä, muun muassa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumissa ja Frankfurtin kirjamessujen Sveitsin oheistapahtumassa, kun Suomi oli kirjamessujen vierasmaa vuonna 2014.

Vuodesta 1918 lähtien Suomen presidentit ovat palkinneet Suomea ansiokkaasti palvelleita kansalaisia ja ulkomailla asuvia henkilöitä Vapaudenristin (Linkki toiselle web-sivustolle.), Suomen Valkoisen Ruusun (Linkki toiselle web-sivustolle.) tai Suomen Leijonan ritarikunnan(Linkki toiselle web-sivustolle.) kunniamerkillä.


 

Suurlähettiläs Valtteri Hirvonen oli erittäin tyytyväinen Sveitsin ja Suomen väliseen erittäin hyvään ja tiiviiseen kulttuurivaihtoon sekä Suomen matkailutarjontaan Sveitsissä. Hän kiitti molempia saajia arvokkaasta sitoutumisesta Suomeen.

 

Suomen Valkoisen Ruusun ja Leijonan Ritarikunnat