Suomen Saksan-instituutti vieraili Sveitsissä ja Liechtensteinissa

Mikko Fritze ja Mika Minetti Suomen Saksan-instituutista vierailivat eri kulttuurilaitoksissa Sveitsissä ja Liechtensteinin ruhtinaskunnassa.

Suomen delegaatio
Suomen delegaatio vieraili nelipäiväisen matkansa päätteeksi Rorschachin Würth-talossa, jossa oli esillä näyttelyt artfaces, Lust auf mehr ja Tropic Ice_Dialog Between Places Affected by Climate Change.

Suomen Saksan kulttuuri-instituutin uusi johtaja Mikko Fritze ja kulttuuriohjelman johtaja Mika Minetti vierailivat Sveitsissä 22.-25. helmikuuta ylläpitääkseen nykyisiä sekä luodakseen uusia kulttuuri- ja tiedesuhteita Sveitsin, Liechtensteinin ruhtinaskunnan ja Suomen välille pandemiasta johtuneen tauon jälkeen. Yhdessä Suomen suurlähetystön kanssa he vierailivat eri kulttuurilaitoksissa, museoissa, yliopistoissa sekä kulttuurijärjestäjien luona Baselissa, Bernissä, Zürichissä, Vaduzissa ja Rorschachissa.

Suomen Saksan kulttuuri-instituutti on Suomen kulttuurin, tieteen ja talouden foorumi saksankielisessä Euroopassa. Se neuvoo ja verkostoi eri alojen toimijoita sekä tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kanssa monipuolista ohjelmaa kulttuurista ja yhteiskunnasta kiinnostuneille.

Mikko Fritze ja Mika Minetti olivat hyvin innostuneita Sveitsin ja Liechtensteinin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, tapahtumista sekä kiinnostuksesta suomalaista taidetta ja kulttuuria kohtaan.

Myös Mika Minetillä oli vain hyvää sanottavaa kohtaamisista: "Minua kiehtoi, että suomalainen nykytaide, musiikki ja muotoilu kiinnostivat niin paljon. Olisin hyvin iloinen, jos Suomen instituutti - yhdessä alueellisten kumppaniorganisaatioiden kanssa - voisi tulevaisuudessa esitellä enemmän suomalaisten taiteilijoiden teoksia Sveitsissä."