Kaikista maista voi tulla Suomeen 26.7. alkaen esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta

Suomeen voivat saapua maanantaista 26.7.2021 alkaen kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta ja hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista.

Valtioneuvoston 15.7. tekemän päätöksen mukaan Suomeen voivat saapua maanantaista 26.7.2021 alkaen kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista. Hyväksytyt rokotteet pystyy tarkastamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nettisivuilta.

Suomeen matkaavien tulee kuitenkin ottaa huomioon, että todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-taudista on edelleen sallittu maahantulon peruste vain EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisille ja EU- tai Schengen-valtiossa asuville.

Tämän lisäksi 26.7. alkaen sallitaan EU- tai Schengen-valtiosta saapuvan risteilyaluksen matkustajien maissa käyminen.

Lisätiedot:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä Suomen aikana numerossa +358 295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Kansalaisneuvontapalvelu on ruuhkautunut ja vastauksen saamisessa voi kestää normaalia pidempään. Matkustajia suositellaan tarkistamaan ajankohtaiset rajanylityksen ohjeistukset ensisijaisesti Rajavartiolaitoksen kotisivuilta.

Maakohtainen listaus sisä- ja ulkorajavalvonnan osalta(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Rajavartiolaitoksen korona-infoAvautuu uudessa välilehdessä(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Mitkä rokotevalmisteet hyväksytään maahantulopisteillä? | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THLAvautuu uudessa välilehdessä(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Sisärajavalvonta jatkuu 25.7. saakkaAvautuu uudessa välilehdessä(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Matkustatko Suomeen? | FinentryAvautuu uudessa välilehdessä(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Matkustaminen ja koronaviruspandemia | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL(Linkki toiselle web-sivustolle.)