Kaikista maista voi tulla Suomeen 26.7. alkaen esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta

Kaikista maista voi tulla Suomeen 26.7. alkaen esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta

Suomeen voivat saapua maanantaista 26.7.2021 alkaen kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta ja hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista.

Valtioneuvoston 15.7. tekemän päätöksen mukaan Suomeen voivat saapua maanantaista 26.7.2021 alkaen kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista. Hyväksytyt rokotteet pystyy tarkastamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nettisivuilta.

Suomeen matkaavien tulee kuitenkin ottaa huomioon, että todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-taudista on edelleen sallittu maahantulon peruste vain EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisille ja EU- tai Schengen-valtiossa asuville.

Tämän lisäksi 26.7. alkaen sallitaan EU- tai Schengen-valtiosta saapuvan risteilyaluksen matkustajien maissa käyminen.

Lisätiedot:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä Suomen aikana numerossa +358 295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Kansalaisneuvontapalvelu on ruuhkautunut ja vastauksen saamisessa voi kestää normaalia pidempään. Matkustajia suositellaan tarkistamaan ajankohtaiset rajanylityksen ohjeistukset ensisijaisesti Rajavartiolaitoksen kotisivuilta.

Maakohtainen listaus sisä- ja ulkorajavalvonnan osalta(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Rajavartiolaitoksen korona-infoAvautuu uudessa välilehdessä(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Mitkä rokotevalmisteet hyväksytään maahantulopisteillä? | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THLAvautuu uudessa välilehdessä(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Sisärajavalvonta jatkuu 25.7. saakkaAvautuu uudessa välilehdessä(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Matkustatko Suomeen? | FinentryAvautuu uudessa välilehdessä(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Matkustaminen ja koronaviruspandemia | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL(Linkki toiselle verkkosivustolle)