Scandinavian Light & Design toi valoa ja väriä Zürichin iltaan

Pohjoismainen design valtasi toukokuisena torstai-iltana 18.5.2017 Zürichin taiteilijakorttelin. Foliumin tiloissa Ruotsin ja Suomen suurlähetystöjen, Finpron ja Business Swedenin yhteistyönä järjestetty tapahtuma keräsi yhteen ruotsalaisia sekä suomalaisia suunnittelijoita.

Kuva: Elina Häkkinen

Illan aikana esillä olivat erityisesti valo ja väri. Tapahtuman alussa kuultiin Karl Johan Bertilssonin, värisuunnitteluliike NCS:n luovan johtajan, puhe värien merkityksestä niin sisustuksessa kuin elämässämme yleensäkin. Väritrendeillä on väliä: tietoisesti valitulla värimaailmalla voi vaikuttaa valintoihimme, niiden avulla voi viestiä.

Myös paikalla olleet suomalaiset yritykset, FEATHR Oy sekä Saas Instruments Oy, keskittyvät erityisesti valon ja värin maailmaan.

Anne Puukko edusti tapahtumassa FEATHR-sisustusliikettä, joka keskittyy jopa 70 taiteilijan voimin tapetteihin ja tekstiileihin. Puukolle tapahtuma oli mieluisa tilaisuus, ja hän kertoikin vierailijajoukon olleen juuri oikeaa kohderyhmää – "Kannatti ehdottomasti tulla paikalle."

Saas on täysin Made in Helsinki -periaatteella toimiva valaisinsuunnittelija. Saasia tapahtumassa edustanut toimitusjohtaja Håkan Långstedt oli tyytyväinen illan tunnelmaan:  "Hyvä boogie olla mukana jo toista kertaa. Valo on Pohjoismaissa se juttu – siksi me tuodaan sitä maailmalle."

Kuva: Elina Häkkinen

FEATHRiin ja Saasiin voi tutustua lähemmin heidän verkkosivuillaan:

https://www.feathr.com/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

http://www.saas.fi/fi/(Linkki toiselle web-sivustolle.)