Matkustan Suomeen Ruotsin kautta maasta, josta sisärajavalvonta on jo poistunut. Voinko saapua Suomeen vapaa-ajan matkalla?

Matkustan Suomeen Ruotsin kautta maasta, josta sisärajavalvonta on jo poistunut. Voinko saapua Suomeen vapaa-ajan matkalla?

Rajavartiolaitoksen mukaan sisärajavalvonta jatkuu 11.8.2020 asti Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä, pois lukien huvialusliikenne. Jos saavut Ruotsin kautta, on muistettava, että Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä sallitaan vain paluuliikenne, työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne. Suomen ja Ruotsin välinen rajavalvonta on päättynyt Suomen ja Ruotsin välisestä huvialusliikenteestä ja liikenne on rajoituksitta mahdollista.

Rajaliikenteen rajoitukset ovat maiden välisiä, eivätkä kiinni maahantulijan kansalaisuudesta. Jos esimerkiksi norjalainen matkustaa Suomeen Ruotsin läpi, häntä koskevat samat rajoitukset ja karanteeniohjeet kuin Ruotsista saapuvaa Ruotsin kansalaista. Suomen kansalaiset ja heidän perheenjäsenensä saavat saapua Suomeen kaikista maista. Omaehtoista karanteenia suositellaan niille Suomeen saapuville, jotka tulevat maista, joihin kohdistuu sisärajavalvontaa.

Lisätietoa Suomen rajavalvonnasta ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin saat Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta.

Usein kysyttyä koronaviruksen vaikutuksista rajanylitysliikenteeseen