Koronavirustilanne Sveitsissä ja Liechtensteinissa

Koronavirustilanne Sveitsissä ja Liechtensteinissa

Koko Sveitsissä on voimassa kasvosuojainpakko sisätiloissa ja ulkona silloin kun 1,5 metrin etäisyyttä ei pystytä ylläpitämään, esim. julkisen liikenteen pysäkeillä. Viimeisen kahden viikon aikana korkean riskin maissa käyneet joutuvat kymmeneksi vuorokaudeksi karanteeniin, josta voi kuitenkin vapautua negatiivisella Covid19-testillä seitsemän vuorokauden kuluttua. Kaikilta maahan lentäen saapuvilta yli 12-vuotiailta edellytetään 8.2.2021 alkaen negatiivista ennakkoon tehtyä covid-testiä. Lisäksi kaikkien maahansaapuvien tulee täyttää sähköinen yhteystietolomake. Kokoontumiset on rajoitettu 15 henkeen. Ravintoloiden ja baarien ulkoalueet avataan rajoituksia noudattaen 19.4. alkaen. Etätyö on pakollista kaikille joille se on mahdollista. Kantonit voivat asettaa myös tiukempia rajoituksia alueellaan. Liechtensteinin tiedot löydät uutisen alaosasta.

Maahantulosäännökset

Sveitsin ajantasaiset maahantulosäännökset löytyvät maahantuloviranomaisen sivultaLinkki toiselle web-sivustolle.. (Muutokset 19.4.Linkki toiselle web-sivustolle.)

Kaikilta maahan lentäen saapuvilta henkilöiltä (poislukien alle 12-vuotiaat lapset) edellytetään 8.2.2021 alkaen negatiivinen ennakkoon tehty covid-testi. Lisätietoa testivaatimuksista löytyy terveysviranomaisen sivultaLinkki toiselle web-sivustolle.. Lisäksi kaikkien maahansaapuvien tulee täyttää sähköinen yhteystietolomakeLinkki toiselle web-sivustolle..

Keskusterveysviranomainen BAG päivittää sivuilleen maalistaa niistä korkeamman tautiriskin maista, joista saapuvat joutuvat karanteeniinLinkki toiselle web-sivustolle.. Karanteenista voi kuitenkin vapautua seitsemän vuorokauden kuluttua negatiivisella Covid19-testillä.

Liikkuminen

Terveysviranomaisen BAGin sivulta löytyy myös ajantasaiset tiedot rajoituksista maan sisälläLinkki toiselle web-sivustolle. liikuttaessa.

Terveys

Sveitsin terveydenhuollon kapasiteetti on riittänyt koko epidemia-ajan. Terveysviranomaisen BAGin sivulta löytyy ohjeet, miten toimia jos tuntee olonsa sairaaksiLinkki toiselle web-sivustolle..

Koronainfopuhelin +41 58 463 00 00 vastaa klo 6-23.

BAGin sivulta löytyy tietoa myös rokotuksista ja testeistäLinkki toiselle web-sivustolle..

Rokotustietoa kantoneittain:

https://foph-coronavirus.ch/vaccination/when-can-i-be-vaccinated/#cantonsLinkki toiselle web-sivustolle.

​​​​​Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Kokoontumis- ja maahantulorajoitusten sekä karanteenimääräysten rikkomisesta on säädetty tuntuva sakkorangaistus.

Edustuston asiakaspalvelu

Suurlähetystön asiakaspalvelu on avoinna ennakkovarauksella tiistaisin ja torstaisin. Ajanvaraus sähköisestä ajanvarausjärjestelmästäLinkki toiselle web-sivustolle..

Suurlähetystörakennuksessa on noudatettava ohjeita etäisyyksien pidosta, käsihygieniasta ja odotushuoneen maksimihenkilömäärästä sekä käytettävä maskia.

Palvelemme sähköpostitse osoitteessa [email protected] ja puhelimitse klo 9-12.

Huomioithan, ettei suurlähetystö voi ottaa kantaa yksittäisiin matkustustilanteisiin.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle..

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen [email protected].  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.

Liechtenstein

Liechtenstein noudattaa pitkälti Sveitsin rajoituksia. Raja Sveitsiin on ollut auki koko pandemian ajan.

Jos olet matkustamassa Liechtensteiniin, tarkista viimeisin tilanne ruhtinaskunnan viralliselta verkkosivultaLinkki toiselle web-sivustolle..