Pohjoismaiden edustajat vierailivat Zugin kantonissa

Viime maanantaina 21. marraskuuta 2022 Norjan, Ruotsin ja Suomen edustajat vierailivat Zugin kantonin hallituksen luona

Pohjoismaiden suurlähettiläät ja hallituksen edustajat Zugin hallintorakennuksen edessä
Pohjoismaiden suurlähettiläät ja hallituksen edustajat Zugin hallintorakennuksen edessä

Pohjoismaiden Sveitsin suurlähetystöjen perinteinen kantonivierailu järjestettiin tänä syksynä Zugin kantonissa. Norjan suurlähettiläs Kjersti Rødsmoen, Ruotsin va.asiainhoitaja Sofia Karlson ja Suomen suurlähettiläs Valtteri Hirvonen henkilökuntineen otettiin lämpimästi vastaan Zugin kantonissa maaherra Martin Pfisterin(Linkki toiselle verkkosivustolle), elinkeinojohtaja Silvia Thalmann-Gutin(Linkki toiselle verkkosivustolle) ja talous- ja työllisyysviraston päällikön Bernhard Neidhartin(Linkki toiselle verkkosivustolle) toimesta.

Vierailun aikana suurlähettiläät tutustuivat Zugin kantonin monipuoliseen historiaan, joka on suotuisten olosuhteiden ansiosta tehnyt alkuperäisestä maatalouskantonista Sveitsin taloudellisesti vahvimman kantonin. Mielenkiintoista oli myös kuulla, että Zugin kantonissa asuu noin 1 000 Pohjoismaiden kansalaista, joista on tullut osa kansainvälistä "Zugin yhteisöä".

Lisäksi keskusteltiin Euroopan tämänhetkisestä turvallisuustilanteesta, Venäjän vastaisista pakotteista sekä Sveitsin ja EU:n/ETA:n välisistä suhteista. Yhteisen lounaan aikana suurlähettiläät pääsivät myös nauttimaan Zugin paikallisesta gastronomiasta historiallisessa ravintolassa, jonka kruunasi viipale Zugin Kirsch -kakkua.