Bernin Suomi-koulun koululaiset vierailivat suurlähetystössä

Bernin Suomi-koulun koululaiset vierailivat eilen suurlähetystössä tutustumassa suurlähetystön työhön ja toimintaan. Lapsille kerrottiin ja näytettiin leikillisesti, mitä suurlähetystön henkilökunta tekee päivittäisessä työssään.

Suomi-koulun lapset piirtävät Suomi -aiheisia kuvia
Suomi-koulun lapset piirtävät Suomi -aiheisia kuvia

Suomalainen koulu on ollut Bernissä yli 40 vuotta. Suomi-koulu on tarkoitettu 3-18-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka puhuvat suomea ensimmäisenä tai toisena äidinkielenään. Suomi-koulun tavoitteena on edistää iän mukaista kielellistä kehitystä ja laajentaa sanavarastoa. Koulu on rekisteröity Bernin kantonin opetusviraston alaisuuteen kuuluvaan kotikielen ja kulttuurin kurssien rekisteriin (HSK). Näin oppitunneilla käynti voidaan merkitä koulutodistukseen. Koulu järjestetään joka toinen keskiviikko Gümligenissä. Lapset on jaettu kolmeen luokkaan:

  • Porot (vanhemmat oppilaat)

  • Joutsenet (nuoremmat oppilaat)

  • Leppäkertut "Himugüegeli" (oppilaat 3-vuotiaasta alkaen)

Suomalainen koulu on tärkeä yhdysside suomalaisen kulttuurin opettamiseksi ja yhteyden ylläpitämiseksi Suomeen niille lapsille, joiden toinen kotimaa on Suomi. Vierailun aikana lapset piirsivät, mitä heille tulee mieleen Suomesta. Lapset saivat myös täyttää oman leikkipassinsa, jolla he voivat matkustaa Suomeen "virtuaalisesti".