Minister Skinnari reser till London för att diskutera handelspolitiska frågor och hållbar utveckling

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker London den 24 november. Under besöket träffar minister Skinnari Storbritanniens handelsminister Greg Hands och utvecklingsminister Andrew Mitchell.

”Storbritannien är en nära och likasinnad partner för Finland. Just nu i detta världsläge är det viktigt med vårt samarbete och vår dialog. Vi söker lösningar tillsammans”, säger minister Skinnari.

Minister Skinnari och minister Hands kommer att diskutera bland annat arbetet med att främja den bilaterala handeln mellan länderna, möjligheterna till grön omställning och aktuella handelspolitiska frågor.  

Finland och Storbritannien samarbetar nära i frågor som gäller anpassning till klimatförändringar och finansiering av detta arbete. Båda länderna hör till gruppen Champions Group on Adaptation Finance som samlades till sitt första möte på ministernivå i Lahtis i april efter klimatkonferensen i Glasgow. 

Med minister Mitchell ska minister Skinnari ta upp frågor som handlar om bland annat utvecklingsfinansieringens genomslagskraft, reformen av finansieringssystemet och den internationella koalitionen för skolmat som Finland leder tillsammans med Frankrike.

Mer information:

  • Tiina Vainio, ministerns specialmedarbetare, tfn. 050 524 6559
  • Aleksi Vakkuri, enhetschef, enheten för Central-, Väst- och Sydeuropa, tfn 0295 350 627
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen: [email protected]