Finland förbättrar sin tillståndsservice i Kanada

Pressmeddelande 23.10.2018

Finland lägger ut insamlandet av biometriska uppgifter till uppehållstillstånd för arbete och studier till tillståndscenter som drivs av företaget VFS Global. Centren öppnas i Ottawa, Toronto och Vancouver i slutet av november 2018.

Syftet med utläggningen är att underlätta inlämnandet om uppehållstillstånd för studier eller arbete i Finland och att erbjuda bättre tillgång till servicen.

Ansökan om uppehållstillstånd måste fyllas i och betalt elektroniskt i Enter Finland portalen www.enterfinland.fi(Länk till en annan webbplats.) .

De biometriska uppgifterna i ansökan om uppehållstillstånd måste alltid lämnas in personligen till tillståndscentret, och en tidpunkt är obligatorisk.

Migrationsverket beslutar om uppehållstillstånd. Andra uppehållstillstånd än för arbete och studier ska fortsättningsvis lämnas in vid ambassaden.

Ambassaden sköter normalt redan bokade tider för att lämna in uppehållstillstånd. När tillståndscentren öppnats begränsas ambassadens mottagning av tillståndsansökningar.

Tillståndscentrets nya webbplatser och call centre öppnas i november 2018.

Mer information residencepermits.finland.fi (Länk till en annan webbplats.)