Suomen suurlähetystö Ottawassa etsii julkisuusdiplomatia- ja viestintäkoordinaattoria

Suomen Ottawan suurlähetystö etsii henkilöä julkisuusdiplomatia- ja viestintäkoordinaattorin tehtävään 1.4.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävään valituksi tulleeseen henkilöön sovelletaan asemamaasta palkatun työntekijän työehtoja.

Tehtäväkuvaus

Koordinaattori vastaa tehtävässään kokonaisvaltaisesti suurlähetystön julkisuusdiplomatiatoiminnasta ja viestinnästä, mukaan lukien vuosisuunnittelu, budjetointi ja toiminnan koordinointi ja toteuttaminen. Keskeisiä työtehtäviä ovat muun muassa:

  • edustuston viestinnän suunnittelu ja toteutus ml. verkkosivujen ja sosiaalisen median tilien päivittäminen
  • suomalaisen kulttuurin ja luovien alojen viennin edistäminen Kanadassa
  • tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen
  • Suomesta Kanadaan ja Kanadasta Suomeen suuntautuvien vierailujen ohjelmasuunnittelu, koordinointi ja käytännön järjestelyt
  • mediaseuranta ja edustuston raportoinnin tukeminen
  • paikallisten mediasuhteiden luominen ja ylläpito
  • yhteydenpito Kanadan kulttuuritoimijoihin, viranomaisiin ja muihin keskeisiin sidosryhmiin
  • yhteistyö suomalaisten kulttuuri- ja luovien alojen toimijoiden sekä suomalaisyhteisöjen kanssa
  • muut edustuston päällikön määräämät tehtävät

Kielitaito

 

Tehtävässä tarvitaan hyvää kielitaitoa: kotimaisten kielten lisäksi edellytetään erinomaista suullista ja kirjallista englanninkielen taitoa, ranskankielen taito katsotaan eduksi.

 

Muut osaamisvaatimukset

 

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävään soveltuvaa koulutusta ja modernin suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin tuntemusta, terävää kynää ja hyviä viestintätaitoja, työkokemusta kansainvälisestä ympäristöstä, itsenäistä otetta työskentelyyn ja erinomaisia priorisointi- ja organisointitaitoja. Lisäksi edellytetään erinomaisia ihmissuhde- ja verkostoitumistaitoja sekä valmiutta matkustaa. Työn luonteen vuoksi etätyö ei ole mahdollista.

 

Tehtävässä tarvitaan hyviä tietotekniikkataitoja, mm. Windows –käyttöjärjestelmän ja Microsoft Office –sovellusten (Word, Excel, Power Point) hyvää hallintaa ja sosiaalisen median vahvaa osaamista. Kokemus videoiden kuvaamisesta ja editoinnista sekä internet-sivujen ylläpitämisestä katsotaan eduksi.

 

Hakijan tulee olla Suomen kansalainen ja hänellä tulee olla Kanadan viranomaisten myöntämä voimassaoleva työ- ja oleskelulupa.

 

Vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo palkkatoivomuksineen pyydetään lähettämään 21.2.2024 mennessä sähköisesti osoitteeseen [email protected].

 

Lisätietoja työtehtävän sisällöstä antaa edustuston päällikön sijainen Sari Uusi-Rauva ja palvelussuhteen ehdoista hallintovastaava Pauliina Pennanen. Sähköpostiosoitteet muotoa [email protected], puh: +1 613 288 2233.

 

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme verkkosivulla: Tietosuoja ulkoasianhallinnossa(Linkki toiselle web-sivustolle.)


Hakemalla tehtävään, hyväksyt tietosuojakäytännön ja annat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.

Tehtävään ehdolla olevasta hakijasta tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja Suojelupoliisin sivustolta: Turvallisuusselvitykset(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Embassy buillding, highrise office