Olli Hyytiäinen uusi kunniakonsuli Winnipegissä

Konsulitiimimme on jälleen täyslukuinen – Olli Hyytiäinen on aloittanut tehtävänsä Suomen kunniakonsulina Manitobassa eläkkeelle siirtyneen Heikki Sairasen seuraajana.

Järvenpäästä lähtöisin oleva Olli Hyytiäinen on ’sydämen siirtolainen’.  Hän tapasi vaimonsa ollessaan opiskelijavaihdossa Rotterdamissa ja se johti Kanadaan muuttoon vuonna 2006. 

Kanadassa hän päätyi työskentelemään KONEen Winnipegin toimistolle. Sen toiminta-alue on Manitoban provinssi ja luoteis-Ontario noin Marathoniin saakka. Winnipegin toimisto kuuluu Länsi-Kanadan organisaatioon jonka aluetoimisto sijaitsee Vancouverissa. Länsi-Kanadan alue ja Winnipegin toimisto ovat eräitä maantieteellisesti laajimpia yrityksen globaalissa organisaatiossa.

KONEella  Hyytiäinen työskenteli aluksi uusien hissien myynnissä ja projektinhallinnassa ja sittemmin toimiston johtotöissä, eli toimenkuvaan kuuluu kaikki putkitöiden järjestämisestä sopimusneuvotteluihin ja B2B myyntiin. Uutena työnkuvaan on tullut pilvipalveluiden soveltaminen perinteisen palvelun tuottamisessa ja KONE on uurtanut uraa tällä alueella niin paikallisesti kuin globaalistikin.

Vapaa-ajalla Hyytiäinen tekee vapaaehtoistyötä paikallisessa pyöräilyorganisaatiossa.  Hän oli nuoruudessaan aktiivinen kilpapyöräilijä ja harrastus vei mukanaan eri puolille Eurooppaa.  Pyöräily kaikkine alalajeineen on jäänyt mielilajiksi, johon liittyy myös osallistuminen kisojen ja muiden tapahtumien järjestäminen.


Olli Hyytiäinen viihtyy myös veneilyn parissa.

Nykyään urheilullinen kunniakonsulimme pyöräilee perheen kanssa pitkin lähiseutuja, rakentaa saunoja, harrastaa murtomaathiihtoa ja laskettelua.  Hän mökkeilee ja elelee muutenkin varsin suomalaistyylistä arkea, joka on ilmeisesti tullut mukaan Kanadaan. Kesälomat suuntautuvat usein Suomeen koska sukulaiset asuvat Suomessa, mutta koronan aikana perhelomat sinne ovat olleet tauolla. 


Olli Hyytiäinen perheineen osallistuu paikalliselle festivaalille.  Mukana puoliso Melissa sekä tyttäret Pinja ja Siiri.

Olli Hyytiäinen kommentoi kunniakonsulin tehtäväänsä seuraavasti: ’tavoitteeni on yhdistää ainakin osa Winnipegin ja Manitoban suomalaisista ja suomalaistaustaisista koska meitä on täällä ilmeisesti enemmän kuin kourallinen’. 

Suomen kunniakonsulaatit Kanadassa