Karaokeparatiisi Europan Unionin elokuvafestivaalilla

Euroopan Unionin elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna hybridifestivaalina. Verkkoversio on nähtävillä kaikkialla Kanadassa ja Ottawassa, Torontossa ja Vancouverissa elokuvat esitetään myös teatterissa. Suomea edustaa dokumenttielokuva karaokesta.

18. – 21.11.2022

Euroopan Unionin elokuvafestivaali

Elokuva ,

Kanadan kaltaisessa pitkien välimatkojen maassa verkkofestivaali takaa sen, että elokuvista pääsevät nauttimaan mahdollisimman monet.  Mukana on myös Einari Paakkasen uutuusdokumentti Karaokeparatiisi.  Sen voi katsoa verkossa 20.11 – 22.11 aikavälillä aamukolmesta aamukolmeen.

Teatterinäytökset esitetään joka paikkakunnalla 18.11 klo 20.30 paikallista aikaa.  Lisätiedot (englannksi):  Ottawa(Linkki toiselle web-sivustolle.), Toronto(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Vancouver(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Karaokeparatiisi on vasta aloittamassa festivaalikiertuettaan mutta on jo huomioitu useissa alan julkaisussa, Variety –lehteä myöten.  Se on myös lyhyellä listalla ehdolla Euroopan Elokuvapalkinnoille, joiden voittajat julkaistaan joulukuussa.

Einari Paakkanen sukeltaa syvälle usein vähäteltyyn ja naurunalaisenakin pidettyyn harrastukseen näyttääkseen siitä toisen puolen.  Suomalaisten tutkijoiden haastatteluissa karaoken harrastajien useimmiten mainittu syy laulamiseen oli yhdessäolon ilo, pako arjesta ja mahdollisuus tuottaa iloa myös muille.  Karaoke voi auttaa selviämään elämän kolhuista samalla kun saat vilpitöntä tukea muilta harrastajilta ja yleisöltä.

Traileri(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Einari Paakkanen Kulttuurivihkot.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) haasteltavana.

Festivaalin kotisivu(Linkki toiselle web-sivustolle.) (englanniksi)