Harjoittelijaksi Kanadaan syksyllä 2022?

Tarjolla kaksi mielenkiintoista 5-6 kk harjoittelupaikkaa, Ottawassa ja Torontossa

office block Ottawa embassy location

Suomen suurlähetystö Ottawassa ja Suomen kunniakonsulaatti Torontossa etsivät AMK-harjoittelijaa syyskuussa 2022 alkavaan 5-6kk:n harjoitteluun.

Työtehtävät

Ottawa:

Suurlähetystön virkamiesten avustaminen Kanadan politiikan seurannassa ja Suomen maakuvatyössä. Erilaisiin tilaisuuksiin/kokouksiin osallistuminen ja niiden järjestäminen yhdessä suurlähetystön kanssa. Raportoinnissa ja vienninedistämistoimissa avustaminen. Tiedusteluihin vastaaminen ja tiedonhaku. Avustaminen toimistotehtävissä ja asiakaspalvelussa. Muut edustuston päällikön määräämät tehtävät.

Toronto:

Harjoittelijan tehtäviin kuuluvat avustavat tehtävät Suomen Toronton kunniakonsulaatissa (passiasiat, konsuliasiat, toimistotehtävät) sekä muut  edustuston päällikön määräämät tehtävät.

Molempien tehtävien hoitaminen edellyttää tehtävään soveltuvia opintoja sekä kiinnostusta kansainväliseen politiikkaan, yhteiskunnallisiin kysymyksiin, koulutukseen/koulutusvientiin sekä kaupallisiin asioihin. Harjoittelijalta odotetaan myös omatoimisuutta, kykyä tiimityöskentelyyn, joustavuutta ja intoa oppia uusia asioita.

Tehtävässä tarvitaan erinomaista suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa ja hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa. Ranskan kielen taidosta on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Muita vaatimuksia ovat hyvät viestinnälliset taidot, Microsoft Office - ohjelmien hallinta (Word, Excel, Power Point) ja sosiaalisen median sujuva käyttö (FB, Twitter, Instagram).

Edustusto ei maksa harjoittelusta palkkaa. Todistus ammattikorkeakoulun myöntämästä apurahasta/stipendeistä tulee liittää hakemukseen. Myös opintososiaaliset edut huomioidaan. Rahoitustuen määrän tulisi olla n. 1000 €/kk. Harjoittelija vastaa matka-, majoitus- ja terveydenhoitokustannuksistaan (matkavakuutus). Edustusto auttaa tarvittaessa asunnon etsimisessä. Harjoittelija hakee itsenäisesti Kanadan maahantulolupaa edustuston ohjeiden mukaan.

Kirjallinen suomenkielinen hakemus ja ansioluettelo pyydetään lähettämään 22.4.2022 mennessä osoitteeseen [email protected], sähköpostin aihe-kenttään merkintä AMK-harjoittelu. Ilmoitathan viestissäsi kumpaa tehtävää haet ensisijaisesti (Ottawa vai Toronto) vai molempia. Hallinnollisissa kysymyksissä yhteyshenkilönä toimii konsulipalvelu- ja hallintovastaava Taina Karpenko, [email protected].Toronton työtehtävistä voi tiedustella kunniavarakonsuli Laura McSwigganilta, [email protected].

Käsittelemme meille antamiasi henkilötietojasi luottamuksellisesti ja EU:n tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Emme siirrä tai luovuta tietojasi eteenpäin ilman perusteltua ja lainmukaista syytä. Tutustu tietosuojakäytäntöömme verkkosivulla: 

Tietosuoja ulkoasianhallinnossa (Linkki toiselle web-sivustolle.)