Utrikesministeriet startar en kampanj mot människosmuggling

Utrikesministeriet startar en kampanj mot människosmuggling

ihmissalakuljetus_info
Bild: www.stopsmugglers.info

Utrikesministeriet genomför en informationskampanj mot människosmuggling och människohandel. Kampanjen riktar sig i första hand till potentiella offer för organiserad människosmuggling.

Syftet med kampanjen är att fästa uppmärksamhet vid särskilt de risker som är förknippade med människosmuggling samt offren för smugglingen och den dramatiska vidden av problemet. Enligt uppgifter från Europol finns det för närvarande närmare 40 000 människosmugglare i världen. Den årliga omsättningen av verksamheten beräknas uppgå till 5 miljarder euro. Varje år försvinner eller dör tusentals människor under resor som organiseras av människosmugglare, och många av smugglingsoffren tvingas också till tvångsarbete eller blir offer för människohandel.

Utrikesministeriet lyfter fram temat i form av korta videor och informationsblänkare i de sociala medierna. Du kan följa kampanjen med hashtagen #stopsmugglers och #stoptraffickers. Kampanjens webbsida stopsmugglers.info öppnas idag den 28 juli på fyra språk.

Med kampanjen, som pågår tre månader, vill man samtidigt stödja internationella dagen mot trafficking (FN) den 30 juli samt motsvarande europeiska dag mot människohandel (EU) i slutet av oktober.

För mera information: Kommunikationsplanerare Rim, Mezian, Enheten för aktualitetskommunikation, Kommunikationsavdelningen, tfn 0295 351 905

ihmissalakuljetus
Bild: www.stopsmugglers.info