Coronavirusläget och inresa till Brasilien

Utlänningars ankomst till Brasilien kräver inte längre Covid-vaccinationer eller Covid-tester. När du reser in i landet och lämnar landet, följa de brasilianska myndigheternas instruktioner. Kontrollera att din reseförsäkring är giltig, och vi rekommenderar att ni gör reseanmälan för alla passagerare.

Inresebestämmelser

En finländare kan vistas i Brasilien i 90 dagar utan visum (gäller inte finländare som bor i Brasilien med uppehållstillstånd). Passet för en utlänning som reser till Brasilien måste vara giltigt i sex månader efter att ha lämnat landet.

Att resa till och från Brasilien med en minderårig omfattas av de brasilianska myndigheternas regler. Vänligen bekräfta instruktionerna och de nödvändiga dokumenten från dem före resan (till exempel förälderns skriftliga samtycke intygat av en notarie).
Instruktioner från Brasiliens ambassad i Helsingfors för att resa med minderårig(Länk till en annan webbplats.)

Covid-19 testintyg, vaccinationsintyg och hälsodeklaration

Utlänningars inresa i Brasilien kräver inte längre ett covid-19-vaccin eller test.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar att du tecknar en reseförsäkring, även om den inte är obligatorisk för Brasilien just nu.

Reseanmälan

Vi påminner alla resenärer samt dem som redan befinner sig i landet att göra en reseanmälan(Länk till en annan webbplats.) och läs även resemeddelande!

Om du redan har gjort en reseanmälan men din vistelse förlängs ska du rätta till hemresedatumet i din anmälan. Då vet vi att du ännu befinner dig i landet och kan kommunicera med dig, bland annat skicka dig information. Om du har registrerat dig i tjänsten kan du ändra din anmälan själv. Om du inte har registrerat dig gör du en ny reseanmälan.

Om du lämnade hemresedatumet i din anmälan öppet, eller om du reser hem till Finland tidigare än beräknat bör du ta bort din anmälan. Det kan du göra själv om du har registrerat dig, annars kan du skicka mail till [email protected] och be att få det gjort. Vänligen notera att tjänsten för förändring och radering av reseanmälningar tidvis är överbelastad.