angle-left Uusi suurlähettiläs Brasiliaan
Uutiset, 20.4.2018

Uudet suurlähettiläät Brasiliaan ja Unkariin

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 20. huhtikuuta määrännyt ulkoasiainneuvos Jouko Leinosen uudeksi suurlähettilääksi Brasiliaan. Nykyinen Brasilian suurlähettiläs Markku Virri siirtyy Unkariin. He aloittavat uusissa tehtävissään 1.9.2018.

Virri ja Leinonen

Jouko Leinonen (kuvassa oikealla) siirtyy Brasíliaan Eteläisen ja Läntisen Afrikan yksikön päällikön tehtävästä.

Hän on aiemmin toiminut suurlähettilään sijaisena Pariisissa, Brasíliassa ja Abu Dhabissa sekä mm. kauppapoliittisissa tehtävissä EU-edustustossa Brysselissä.

Ministeriössä Leinonen on työskennellyt Afrikan ja Lähi-idän osaston lisäksi myös kehityspoliittisella osastolla ja EU-sihteeristössä.

Leinonen on diplomi-insinööri ja valtiotieteiden maisteri ja tullut ulkoministeriön palvelukseen vuonna 1996.

Budapestiin uudeksi suurlähettilääksi siirtyvä Markku Virri (kuvassa vasemmalla) toimi Suomen suurlähettiläänä Brasiliassa 1.9.2014 alkaen.

Hän on työskennellyt suurlähettilään sijaisena Ottawassa ja muissa tehtävissä suurlähetystöissä Haagissa, Lontoossa ja Brasíliassa.

Ulkoministeriössä Virri on työskennellyt asevalvontayksikön päällikkönä ja muissa tehtävissä poliittisella, kauppapoliittisella, kehityspoliittisella ja Amerikan ja Aasian osastolla.

Virri on valtiotieteiden maisteri ja tullut ministeriön palvelukseen vuonna 1991.