Teithän matkustusilmoituksen ennen matkaasi? 

Matkustusilmoituksen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Ilmoituksen tehneisiin suomalaisiin saadaan tarvittaessa paremmin yhteys erilaisten kriisitilanteiden yhteydessä. Kriisitilanteita ovat esimerkiksi suuronnettomuudet, tuhoisat luonnononnettomuudet tai evakuointia vaativat tilanteet ulkomailla. Ilmoituksen voit tehdä kätevästi verkkosivulla matkustusilmoitus.fi.

www-matkustusilmoitus-fi

Matkustusilmoituksen voit tehdä kaikista ulkomaan matkoista. Ilmoituksen tekeminen on suositeltavaa etenkin silloin kun kyseessä on omatoimimatka. Mitä enemmän matkustusilmoituksia tehdään, sitä tehokkaammin suomalaiset tavoitetaan kriisitilanteissa.

Ulkoministeriö tai Suomen edustustot eivät kuitenkaan pysty takaamaan suomalaisten turvallisuutta ulkomailla. Kaikkien maassa oleskelevien turvallisuudesta ovat ensisijaisesti vastuussa maan omat viranomaiset, joiden ohjeita tulee noudattaa. Matkapäätöksestä ja turvallisuuteen liittyvistä valinnoista vastaa viime kädessä aina matkustaja itse.

Myös ulkomailla asuvat suomalaiset voivat jättää yhteystietonsa edustustolle järjestelmän kautta.

Matkustusilmoituksen voi tehdä myös tekstiviestillä ja mobiilipalveluna. Mobiilipalvelun osoite on m.formin.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja tekstiviestipalvelun numero +358 400 358 300.

Palvelu löytyy verkkosivuilta osoitteesta:

Sivusto on Suomen väestörekisterikeskuksen varmentama. Jotkut selaimet (Firefox, Chrome) eivät tunnista tätä, mutta siitä huolimatta sivustoon voi luottaa.

Lisätietoa ulkoministeriön matkustuspalveluista: formin.finland.fi/matkustus(Linkki toiselle web-sivustolle.)