Team Finland -verkoston toiminta maailmalla käynnistyy

Team Finland -verkoston toiminta maailmalla käynnistyy 1. helmikuuta. Eri maihin on muodostettu 72 tiimiä, jotka kokoavat yhteen alueella toimivat Suomen viranomaiset, julkisrahoitteiset organisaatiot sekä muut keskeiset Suomi-toimijat. Tiimeille on määritelty työohjelmat sekä koordinaattorit, joilla on tiedot verkoston paikallisesta toiminnasta ja palveluista.

Helmikuun alussa on avattu myös Team Finlandin verkkosivut, osoitteessa team.finland.fi. Sivut tarjoavat yhdessä paikassa tietoa Suomen taloudellisten ulkosuhteiden toiminnasta ja tapahtumista, yhteystiedot koko verkostoon sekä väylän eri organisaatioiden tarjoamiin palveluihin.

Team Finland -verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, maakuvaa, yritysten kansainvälistymistä ja Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja. Verkoston ytimen muodostavat työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoasiainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä näiden ohjauksessa olevat julkisrahoitteiset organisaatiot ja ulkomaiset verkostot. Team Finland -verkostolla on yhteinen, pääministerin johdolla tapahtuva ohjaus.