Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille

Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille

Arvoisat ulkosuomalaiset, hyvät ystävät,


Vuosi lähenee loppuaan, ja on aika viettää Suomen sadatta toista itsenäisyyspäivää. Kulunut vuosi on ollut vaiheikas niin täällä koti-Suomessa kuin varmasti myös siellä eri puolilla maailmaa.

Maailmapoliittinen tilanne on muuttunut yhä vaikeammin ennakoitavaksi. Suomi toimii omalta osaltaan vakauden ja kansainvälisen yhteistyön puolesta. Turvallisuuden edistäminen sekä maailmanlaajuiset haasteet – kuten köyhyyden ja ilmastonmuutoksen torjunta – edellyttävät laajaa yhteistyötä. Suomella on tässä kokemustensa pohjalta annettavaa.

Myös teidän ulkosuomalaisten asioista on pidettävä huolta. Ulkosuomalaisten yhteistyöfoorumi Ulkosuomalaisparlamentti kokoontuu seuraavan kerran Helsingissä Finlandia-talossa ensi kesäkuussa. Näin me täällä koti-Suomessa saamme tietoa ulkosuomalaisille tärkeistä teemoista ja näkökulmista.

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 80 vuotta talvisodan alkamisesta. Vaikka aikaa on kulunut, maamme itsenäisyyden varmistaneet veteraanit ja lotat ansaitsevat aina kunnioituksemme. Heidän luomalleen pohjalle on ollut hyvä rakentaa nyky-Suomea.

On arvokasta, että vietätte Suomen itsenäisyyspäivää siellä eri puolilla maailmaa. Te edustatte Suomea ja kannatte siniristilippua. Itsenäisyytemme on muistamisen ansainnut. Lämmin kiitos siitä teille.

Toivotan teille kaikille eri puolilla maailmaa oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta.


Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Tervehdys PDF-tiedostona (96 kB)