Suurlähettiläs Jouko Leinosen tervehdys suomalaisille Brasiliassa

Suurlähettiläs Jouko Leinosen tervehdys suomalaisille Brasiliassa

Suurlähettiläs Jouko Leinonen
Suurlähettiläs Jouko Leinonen

Arvoisat Brasiliassa asuvat suomalaiset,

Huomioiden poikkeuksellisen maailmanlaajuisen tilanteen ja kasvavan huolen koronaviruspandemiasta, haluan lähettää tämän tervehdyksen Brasilian suomalaisyhteisölle. Toivon, että kriisi vaikuttaa teidän ja läheistenne elämään mahdollisimman vähän. Toivokaamme yhdessä, että tilanne paranee mahdollisimman pian.

Me suurlähetystössä teemme parhaamme ja työskentelemme kovasti pitääksemme suomalaiset matkustajat ja Brasiliassa asuvat suomalaiset tietoisina tilanteesta ja turvassa. Täällä asuville haluamme korostaa Suomen hallituksen suositusta pysyä Brasiliassa. Terveyden kannalta tämä hetki ei ole sopiva pitkille ja tarpeettomille matkoille. Lisäksi te tunnette paikalliset olosuhteet hyvin, ja teillä on todennäköisesti täällä kattava tukiverkosto. On tärkeää myös huomioida mahdolliset vaikeudet saada hoitoa Suomessa, sillä Brasiliassa pidempään asuneilla kansalaisilla ei välttämättä ole sosiaaliturvan suhteen samoja oikeuksia kuin Suomessa vakituisesti asuvilla Suomen kansalaisilla.

Brasilian viranomaiset ovat päättäneet useista toimenpiteistä koronaviruksen torjumiseksi, ja suosittelemme vahvasti, että Brasiliassa asuvat suomalaiset noudattavat niitä tarkasti. Tilanne kehittyy nopeasti, joten on tärkeää seurata luotettavia virallisia tiedonlähteitä sekä noudattaa paikallisten viranomaisten suosituksia, jotta selviämme pandemiasta mahdollisimman turvallisesti. Auttakaamme läheisiämme selviytymään tästä ennennäkemättömästä kriisistä, olivat he sitten minkä maan kansalaisia tahansa.

Henkilöstömme suurlähetystössä Brasíliassa, konsulaatissa São Paulossa, kunniapääkonsulaatissa Rio de Janeirossa ja muissa kaupungeissa tekevät parhaansa auttaakseen Brasiliassa lyhytaikaisesti matkailevia suomalaisia palaamaan kotiin, kuten hallituksemme on suositellut. Tätä varten tarjoamme verkkosivustollamme päivittäin päivitetyt tiedot lennoista Eurooppaan ja olemme apuna sähköpostitse ja puhelimitse. Suojataksemme kaikkien terveyttä, henkilökohtainen asiakaspalvelu São Paulon konsulaatissa tapahtuu ainoastaan ajanvarauksella ja tapauksen kiireellisyyden mukaan.

Näinä poikkeuksellisina aikoina kunnioitus ja solidaarisuus toisia kohtaan ovat välttämättömiä ylläpitääksemme terveyttämme, joka on arvokkain voimavaramme. Toivomme, että Brasilian suomalainen yhteisö pysyy rauhallisena, yhtenäisenä ja toisiaan tukevana, ja että pian voimme taas kaikki liikkua vapaasti Brasiliassa, Suomessa ja muualla maailmassa.

Parhain terveisin,

Jouko Leinonen

Suomen Suurlähettiläs Brasiliassa

Klikkaa tätä siirtyäksesi yhteystietoihimme.