Suomi näkyi Destination Europe -tapahtumassa Sao Paolon yliopistolla 16.11.2015. Tapahtuma on Euroopan komission ja EU-jäsenmaiden yhteinen ponnistus, jonka tarkoituksena on houkutella Eurooppaan tutkijoita työskentelemään ja yhteistyöhön. Aikaisemmat Destination Europe-tilaisuudet on järjestetty Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Paikalla Sao Paolossa oli yli 350 brasilialaista tutkijaa ja opiskelijaa. Komissio ja useat jäsenmaat (BE, DE, DK, FI, FR, HU, PT, UK sekä CH) esittelivät omia tutkimusympäristöjään ja tutkimusrahoitusmahdollisuuksiaan. Esitykset ovat nähtävillä tapahtuman sivuilla  http://ec.europa.eu/research/iscp/index.cfm?pg=saopaulo-event-2015(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Suomen puheenvuorossa haastateltiin kahta brasilialaisprofessoria, joilla on vahva kontakti Suomeen: Isabela Nogueiraa Rio de Janeiron valtiollisesta yliopistosta ja Claudio Oller Nascimentoa Sao Paolon ylipistosta. Tutkijoiden vahva viesti tavoitti kuulijakunnan: Suomessa on matala hierarkia, yhteiskunta perustuu luottamukseen ja tutkimusympäristöt ovat kiinnostavia ja tasokkaita.

Suomen standilla saattoi maistella kettukarkkeja ja hakea tietoa suomalaisista ohjelmista sekä kuulla kolmea VET teachers for the future -ohjelman alumnia, jotka pystyivät kertomaan Suomesta ja myönteisistä kokemuksistaan.

 Lisätietoja:

Lähetystösihteeri Marja Suhonen +55 61 3443 7151, [email protected] (Brasília)

Opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, [email protected] (Helsinki)